Kocaeli Valiligi Kuvvetli Yagis Sonrasi Can Ve Mal Kaybi Yasanmasinin Önüne Geçildigini Bildirdi

Kocaeli Valiligi, il genelinde saganak sonucu olusan hasar ve magduriyetlere, ilgili kurum ve kuruluslar seferber edilerek gecikmeksizin müdahale edildigini ve herhangi bir can ve mal kaybinin yasanmasinin önüne geçildigini açikladi.

Valilikten yapilan yazili açiklamada, dün geceden itibaren kent genelinde etkili olan kuvvetli yagislar sonrasinda Kartepe ilçesinde heyelan ve mahsur kalma ile Körfez ilçesinde kaybolma olaylarinin meydana geldigi belirtildi.

Olaylara Valilik koordinasyonunda ekiplerle gecikmeksizin müdahale edildigi aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Yogun yagis sonrasi Kartepe ilçesi Masukiye Mahallesi Cam Teras Tesisleri bölgesinde meydana gelen heyelanda yol kapanmis, sonrasinda iki bölgede mahsur kalan araç ve insanlar AFAD Kocaeli, itfaiye, jandarma ve Büyüksehir Belediyesi ekiplerince kurtarilmislardir. Körfez ilçesinde mantar toplamaya çikan 2 kisi ise gelen ihbar sonucu Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerince kurtarilmistir. Kartepe ilçesi Masukiye Hürmet Sokak'ta bulunan bir evde yasayan insanlarin mahsur kaldigi yönünde ihbar yapilmasi sonucu ekipler harekete geçmis, Cevdet Özmetin tarafindan yapilan ikinci bildirimde hane halkinin kendi imkanlariyla güvenli bölgeye geçtikleri ögrenilmistir."

- "Ilimiz genelinde kapali yolumuz bulunmamaktadir"

Açiklamada, Kartepe ilçesi Kuzu Yayla mevkisinde dag yürüyüsü yaparken yagmur sonrasi mahsur kalan 5 kisinin jandarma ekiplerince kurtarildigi kaydedildi.

Kartepe ilçesi Masukiye Cevizli bölgesinde heyelan nedeniyle Sapanca Yolu Caddesi'nde molozlarin birikerek yolu kapattigi anlatilan açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Karayollari 14. Sube ekiplerinin çalismalari sonucunda yol trafige tekrar açilmistir. Kartepe ilçesi Masukiye otoban köprüleri bölgesinde motosikletleriyle mahsur kalan 2 vatandas ise yardim talepleri sonrasinda kendi imkanlariyla kurtulmuslardir. Valiligimizin koordinasyonunda, ilimiz genelinde meydana gelen asiri yagislar sonucu olusan hasar ve magduriyetlere ilgili kurum ve kuruluslar seferber edilerek gecikmeksizin müdahale edilmis, herhangi bir mal ve can kaybi yasanmasinin önüne geçilmistir. Ilimiz genelinde kapali yolumuz bulunmamaktadir."

Kaynak: AA