KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Kararliligini Bir Kez Daha Ortaya Koymustur'

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Kibris’a gerçeklestirecegi ziyaret ile ilgili yaptigi açiklamada, “Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan kararliligini bir kez daha ortaya koymustur” dedi.

KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Kararliligini Bir Kez Daha Ortaya Koymustur'
Kanal Firat ve Kanal E Televizyonlari Genel Yayin Yönetmeni Zeki Akbiyik’in hazirlayip sundugu ‘Gündem’ programina konuk olan KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Kibris’a gerçeklestirecegi ziyaret ile ilgili önemli açiklamalarda bulundu. Akbiyik’in, "Cumhurbaskanim, Cumhurbaskanimiz geçen gün bir açiklama yapti. Avrupa Birligi Komisyonu baskani ‘Duydum ki 20 Temmuz’da Kibris’a gidecekmissiniz. Orada sert mesajlar vermeyin’ dedi.

Cumhurbaskanimiz da ‘Benim ne konusacagima sen mi karar vereceksin. Gidecegim konusacagim’ dedi.

Nasil yorumladiniz" sorusuna KKTC Cumhurbaskani Tatar, “Ben bunu çok memnuniyetle izledim. Çok da hosuma gitti. Açikçasi heyecanlandim. Çünkü neticede Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan kararliligini bir kez daha ortaya koymustur. Zaten yapacagi buydu. Ama bana çok destek olmustur. Kendisine tesekkür ediyorum" diye konustu.



“Böyle bir oyuna gelmeyecegiz”

2017’de Akinci’nin Cumhurbaskani iken hep masayi üzerlerine devirdiklerini dile getiren KKTC Cumhurbaskani Tatar, "Çünkü o tarafi o esitlik temelinde federal yapi içerisinde bir anlasmayi hiçbir zaman hazmedemedi. Çünkü niyetleri Kibris’ta Türkiye’yi bezdirmek, Türkiye’ye baski kurulmasi, Türkiye’nin pes etmesi, Türkiye’nin çekilmesi ve Kibris’in Avrupa Birligi içerisinde bir Yunan adasi olmasi. Tamamiyla Türkiye’yle baglarinin kopartilmasi oyununa tabi ki Türkiye ve Kibris Türk halki hiçbir zaman gelmeyecektir. Niyetleri ortadadir. Çünkü biz de orada egemen, esitlige dayali yan yana yasayan iki ayri egemen bagimsiz devlet. Politika budur. Türkiye de bunu yüzde yüz desteklemektedir. Insallah bunu sonuna kadar götürecegiz. Zaten var olan gerçek Kibris’ta 2 ayri devlet. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti daha da güçlenecek. Çünkü bu saatten sonra Murat’lar, Hakan’lar, Kutsi’ler onlarin katledisleri, kan dökülmeler bu bedellerden sonra bizim gidip Rum’un boyundurugu altina girecegimiz hiçbir ulusal serefe ve haysiyete yakismaz. Böyle bir oyuna gelmeyecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA