Kayseri'deki Anadolu Harikalar Diyari'na Kisitlamasiz Pazar Gününde Yogun Ilgi

Iç Anadolu'nun en büyük sosyal yasam merkezlerinden Anadolu Harikalar Diyari, normallesmenin ilk pazar gününde vatandaslardan yogun ilgi görüyor.

Kayseri'nin yani sira Sivas, Yozgat, Nevsehir, Kirsehir, Nigde gibi çevre iller ile tatilini geçirmek için memleketlerine gelen gurbetçilerin ugrak noktasi Anadolu Harikalar Diyari, 1 Temmuz'da ziyarete açildi.

Normallesme döneminin kisitlamasiz ilk pazar gününde öglen saatlerinden itibaren çok sayida vatandas, Anadolu Harikalar Diyari'nda yer alan Mazakaland Eglence Merkezi'ndeki mekanik aksamlarda gönüllerince eglendi.

Kimi vatandaslar arkadas gruplariyla kimileri ise çocuklariyla buraya gelerek vakit geçirdi.

Eglence merkezinde dondurma satisi yapan Ismail Ceyhan, havanin kapali olmasina ragmen ilginin güzel oldugunu, bundan sonra daha da yogun olmasini beklediklerini söyledi.

Ailesiyle gezmeye gelen Serdar Ekinci ise salgin dolayisiyla uzun süredir hafta sonlarini evlerinde geçiren insanlarin sikildigini dile getirdi.

Bugünü sabah saatlerinden itibaren çocuklariyla disarida geçirdigini anlatan Ekinci, "Herkes evde sikilmisti, biz de çok sikilmistik. Önce çocuklari tekrar hayvanlarla tanistirdik, hayvanat bahçesine gittik. Sonra bu oyun alanina geldik. Üzerimizdeki ölü topragini attik." diye konustu.

Almanya'da yasayan ve tatil için Kayseri'ye gelen Canan Karademir de "Her yer çok güzel, Kayserimiz güzel. Insanlar disarida olmayi özlemis. Almanya'da da salgin dolayisiyla çesitli tedbirler vardi. Bugünü disarida geçirdik." dedi.

Annesiyle eglence merkezine gelen Ecem Nur Sapanci ise "Burayi çok begendim. Agabeylerim de çok begendi. Korku tüneline girdim, su balonuna bindim." ifadelerini kullandi.

Arkadaslariyla gezen Salih Çakmak ise salgindan dolayi insanlarin birçok pazari evde geçirdigini animsatarak, "Gerçekten sikilmistik. Ilk pazarimizda alisveris merkezine gittik, simdi oyun makinelerine binecegiz. Her pazar böyle geçer insallah." diye konustu.

Kaynak: AA