Kayseri'de Merkez Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Tanitildi

Il Milli Egitim Müdürlügü, Kayseri Sanayi Odasi (KAYSO), Kayseri Ticaret Odasi (KTO) ve Kayseri Ticaret Borsasi (KTB) isbirliginde Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MMTAL) Tanitim Toplantisi düzenlendi.

KAYSO'dan yapilan yazili açiklamaya göre, çevrim içi düzenlenen toplantida konusan KAYSO Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Büyüksimitci, toplantinin amacinin, LGS tercihleri öncesi MMTAL'yi hem ögrencilere hem de velilere tanitmak oldugunu belirtti.

Mesleki Egitim Isbirligi Protokolü kapsaminda MMTAL'yi proje okulu olarak belirlediklerini aktaran Büyüksimitci, okulun egitim programlarini sektör temsilcileri ile tasarlayip, mezunlarin niteligini artirarak, is hayatina hazirlayacaklarini kaydetti.

Mesleki egitime önem veren ülkelerin sanayisinin gelistigine dikkati çeken Büyüksimitci, "Insallah biz de bu okulumuzun hem sartlarini hem de müfredatini iyilestirip, buradan mezun olacak ögrencilerimizi istihdam ederek, üretime katki vermelerini saglayacagiz. Okulumuzda basarili ögrencilerimize odalarimiz vasitasi ile burs verilecek. Ayni zamanda is garantili staj imkanlarimiz olacak." ifadelerini kullandi.

KTO Baskani Ömer Gülsoy ise reel sektörde issizlikten ziyade mesleksizlik sorunu yasandigini, birçok isletmenin kalifiye eleman bulmakta zorlandigini vurguladi.

KTB Baskani Recep Baglamis da Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin sartlarinin iyilestirilmesi adina üzerlerine düsen ne varsa yapmaya hazir olduklarini kaydetti.

Il Milli Egitim Müdürü Bilal Yilmaz Çandiroglu ise bu is birliginin sanayinin ihtiyaçlari noktasinda yerinde bir süreç olduguna deginerek, destek verenlere tesekkür etti.

Okul Müdürü Tekin Alpaslan da yaptigi sunumda okulun programlari, bölümleri, akademik destek paketleri, staj imkanlari ve avantajlari hakkinda detayli bilgiler verdi.

Kaynak: AA