Izmir Dogal Yasam Parki'nda Dünyaya Gelen Yavru Fil Ilk Kez Bahçeye Çikarildi

Yaklasik 2 yillik gebelik sürecinin ardindan 17 Haziran'da 124 kilogram agirliginda dünyaya gelen yavru fil, annesi ve iki kardesiyle bahçede vakit geçirerek ziyaretçilerin ilgi odagi oldu Izmir Dogal Yasam Parki Müdürü Sahin Afsin: 'Aile olarak çok mutlu bir tablo çiziyorlar, onlara burada dogal ortamlarini olusturduk. Sicak aylarda havuzlari kullanarak serinliyorlar. Özellikle kuru incir en sevdikleri meyve.'

ZEYNEP ÇELIKKOL - Izmir Dogal Yasam Parki'nda yasamini sürdüren Begümcan ve Winner isimli fillerin 17 Haziran'da dünyaya gelen üçüncü yavrulari, bahçede ilk gezintisini yapti.

Yaklasik 2 yillik gebelik sürecinin ardindan 25 yasindaki Begümcan'in 124 kilogram agirliginda dünyaya getirdigi yavru fil, annesi ve iki kardesiyle vakit geçirerek ziyaretçilerin ilgi odagi oldu.

Türkiye'de dogan ilk filler olmalari nedeniyle parkin simgeleri arasinda gösterilen 10 yasindaki Izmir ve 7 yasindaki Deniz'in kardesi olan yavru fil, ilk adimlarinda ürkek tavirlariyla dikkati çekti.

Dogdugu andan itibaren kapali alanda tutulan yavru fil, bahçede annesinin yanindan ayrilmayarak çevresini saskin gözlerle izledi. Yürümekte zorlanan fili izleyen park ziyaretçileri, özel anlara taniklik etti.

- "5 kisilik bir fil ailemiz oldu"

Izmir Dogal Yasam Parki Müdürü Sahin Afsin, AA muhabirine, salgin nedeniyle yasanan kisitlama sürecinin son günlerinde dünyaya gelen yavru filin kendilerini çok heyecanlandirdigini söyledi.

Parkta en son 2014'te Deniz'in dogumuna sahitlik ettiklerini aktaran Afsin, "Fillerin dogum süreleri 2 yil sürüyor. Sanirim 2019'da gebelik basladi. Bu sene, kapanma döneminin bitiminde yeni yavrumuz dünyaya geldi. Izmir ve Deniz'den sonra üçüncü kizimiz... Anne ve babayla beraber 5 kisilik bir fil ailemiz oldu." diye konustu.

Afsin, fillerin parkin içinde ayrilan 15 bin metrekarelik dogal ortamlarinda hayatlarini sürdürdügünü, bebek filin de bugün ilk kez bahçede kisa bir gezinti yaptigini, fil büyüdükçe disarida geçirecegi zamanin da artacagini belirtti.

Büyük abla Izmir'in de yavruyu koruyup kolladigini dile getiren Afsin, içgüdüsel olarak ablanin da annelige hazirlandigini düsündüklerini kaydetti.

Afsin, sözlerini söyle sürdürdü:

"Aile olarak çok mutlu bir tablo çiziyorlar, onlara burada dogal ortamlarini olusturduk. Sicak aylarda havuzlari kullanarak serinliyorlar. Üzerlerindeki böcekleri temizlemek için hortumlariyla üstlerine kum atiyorlar. Akliniza gelebilecek tüm meyve sebzeleri veriyoruz. Özellikle kuru incir en sevdikleri meyve. Siyah üzüm ve marul yemeyi de çok seviyorlar. Onlar bizim evlatlarimiz, can dostlarimiz. Ben yanlarindan her geçtigimde mutlaka onlarla ilgileniyorum. Bakislarindaki sevgiyi görebiliyoruz. Yeryüzü sadece bize ait degil milyarlarca canliya ait. Bütün hayvan sever dostlarimizi yeni yavrumuzu görmeye bekliyoruz."

Afsin, yavru file henüz isim verilmedigini belirterek, hayvan severlerden gelecek isim önerilerini degerlendireceklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA