Bingöl'de 139 Üreticiye 516 Adet Damizlik Koç Ve Teke Dagitildi

Bingöl’de üreticilere yüzde 50 hibe ile 516 adet damizlik koç ve teke dagitimi gerçeklestirildi.

Bingöl'de 139 Üreticiye 516 Adet Damizlik Koç Ve Teke Dagitildi
Tarim ve Orman Bakanliginin destekleri ile Tarim ve Orman Il Müdürlügü ve Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi Baskanligi koordinesinde Bingöl genelindeki üreticilere yüzde 50 hibe ile damizlik koç ve teke dagitimi yapildi. Merkez Dik köyündeki Damizlik Koç ve Teke Üretim Merkezinde gerçeklesen programa Bingöl Vali Yardimcisi Fatih Kaya, Tarim ve Orman Il Müdürü Burhan Bahadir, Bingöl Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani Ali Kaysadu ve üreticiler katildi.

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan desteklenip kurulan üretim merkezinin 6 ilin damizlik koç ve teke ihtiyacini karsiladigini belirten Tarim ve Orman Il Müdürü Bahadir, geçen yil da 500 adet damizlik koç ve tekenin üreticilere dagitildigini söyledi.

Bahadir, "Damizlik Koç ve Teke Üretim Merkezimiz, Bakanligimiz tarafindan desteklenip kurulan bir tesistir. Bölgede tek olma özelligine sahip olup 6 ilin damizlik koç, teke temini ihtiyacinin karsilandigi tek yer olma özelligine sahiptir. Geçen yil toplamda 500 adet damizlik koç, teke dagitimini gerçeklestirmistik. Bu yil da yine ayni sekilde yüzde 50 hibe ile 516 adet koç ve tekemizi 139 yetistiricimize dagittik. Daha sonra Erzurum, Van, Igdir, Erzincan ve Mus illerinin de damizlik koç ve teke dagitimi insallah bu merkezden gerçeklesecektir" dedi.

Yedisu ilçesi Dinarbey köyünden gelen üretici Erhan Atas, kendisine iki adet damizlik koçun kura ile çiktigini söyledi.

Üretici Atas, "80 adet koyunum var. Bu projeye basvuru yaptim. 2 tane damizlik koç çikti. Baskanimiza, müdürümüze herkese tesekkür ederiz" seklinde konustu.

Kura çekimi ile yapilan dagitim töreninde üreticilere verilen damizlik koç ve tekeler, sürülerin daha verimli olmasini saglayacak.
Kaynak: İHA