BELMEK Kurslarinin Ilk Magazasi Açildi

Ankara Büyüksehir Belediyesi Kültür Sosyal Isler Daire Baskanligi bünyesinde hizmet veren BELMEK’lerde egitimlere katilan kursiyerlerin el emegi göz nuru ürünleri, yeni kurulan S.S Baskent Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi araciligiyla satisa sunulacak. Ilk magazasini Emek’te açan BELMEK, haftanin 6 günü açik olacak.

BELMEK Kurslarinin Ilk Magazasi Açildi
Baskentli kadinlarin el becerilerini gelistirmek, bos zamanlarini degerlendirmek ve meslek sahibi olmalarini saglamak amaciyla

hizmet veren BELMEK’lerde pandemi nedeniyle bir süre ara verilen egitimlere 14 Haziran’da yeniden baslandi. Kurslara yogun ilgi gösteren Baskentli kadinlarin el emegi göz nuru ürünleri bundan sonra yeni açilan BELMEK magazasinda satisa sunulacak. Baskent Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi magazasi, tüm yil boyunca haftanin 6 günü 10.00-19.00 saatleri arasinda hizmet verecek.

Satistan elde edilecek gelirin kursiyerlerin ihtiyaçlarini karsilamak için kullanilacagini ifade eden Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Baskani Ali Bozkurt, 25 yillik bir rüyayi gerçeklestirdiklerini belirterek, “Bu 25 yillik bir rüyanin gerçeklesmesi. Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren BELMEK’in usta ögreticilerinin ve kursiyerlerimizin kendi el emekleri ürünlerinin satisinin gerçeklesecegi magazalarin ilkini açtik. Bu magazalarin daha da artmasini arzuluyoruz. Ikinci magazanin açilisini da Ulus Meydani’nda yapacagiz. Buradaki tadilat çalismamiz devam ediyor. Ayrica bunun e-ticaret platformu altinda gerekirse ilgililerin satis yapabilecegi altyapiyi da olusturduk" seklinde konustu.

Kaynak: İHA