BBP Genel Baskani Destici, Basbaglar Katliaminda Hayatini Kaybedenler Için Mesaj Yayimladi Açiklamasi

'PKK'nin varligindan ve eylemlerinden çikarilmasi gereken ilk sonuç, PKK'nin Türkiye'ye karsi yürütülen bir savasin taseronu oldugudur'.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, 5 Temmuz 1993'de Erzincan'in Kemaliye ilçesi Basbaglar köyünde terör örgütü PKK tarafindan katledilenler için mesaj yayimladi.

Destici, Basbaglar'da yasananlarin, Anadolu'da yasanan ve PKK'nin neden oldugu sayisiz katliamdan biri olmasinin yaninda dikkat çekici baska özelikler tasidigini belirtti.

Basbaglar'da, çok sayida provokasyona sahne olan 1993'te yapilmak istenenlere dair önemli ipuçlarinin bulunduguna isaret eden Destici, Madimak olayinin hemen ardindan Türkiye'de, Türklerle Kürtler, Alevilerle Sünniler, dindarlarla laikler, sagcilarla solcular arasinda baslatilmak istenen "kan davasinin fitilinin ateslenmeye çalisildigini" dile getirdi.

Türkiye'nin, 37 yildir varligina, bütünlügüne ve egemenligine yönelik terör eylemlerine maruz kaldigini kaydeden Destici, bu sürede çogu sivil 40 bin kisinin hayatina ve büyük maddi zarara mal olan terör eylemlerinin, insanlik tarihinin "en vahsi ve en ahlaksiz" metotlarla yürütüldügünü ifade etti.

- "Basbaglar, PKK'nin ne oldugunu gösteren en karakteristik örnektir"

Bu vahsetin, uluslararasi güçlerin destegi olmadan sürdürülmesinin mümkün olamayacagini vurgulayan Destici, "PKK'nin varligindan ve eylemlerinden çikarilmasi gereken ilk sonuç, PKK'nin Türkiye'ye karsi yürütülen bir savasin taseronu oldugudur. Basbaglar katliami, PKK'nin katliam ortaklari TIKKO, DHKP-C ve destekçilerinin ne olduklarini ve insanlikla iliskilerini ortaya koyan, en karakteristik örneklerden biridir." degerlendirmesinde bulundu.

Destici, içeride ve disarida teröre hosgörü gösteren, görmezden gelen, gerekçe arayan, diyalog kuran, yardim eden ve is birligi yapan herkesin, basta Basbaglar olmak üzere, Türkiye'de islenen cinayetlerin ortagi oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Hiçbir söz, yasananlari, yasadiklarimizi, maruz kaldiklarimizi, bu vatanda hür ve bagimsiz bir sekilde yasamak içen feda ettiklerimizi ve terörün insanlikla hiçbir ortak paydasi olmayan karanlik yüzünü degistirmeyecek. Bu karanlik tablonun sorumlulari ise layik olduklari cezayla er ya da geç yüzlesmek zorunda kalacaklar. Türk milleti büyük bir millettir. Basbaglar'in hesabi bir gün muhakkak sorulacak, kimsenin süphesi olmasin. Basbaglar katliaminin 28. yilinda, kaybettigimiz kardeslerimiz ve evlatlarimizla birlikte, tüm sehitlerimizi, hatiralarinin ve acilarinin hayatimiz boyunca bizimle yasayacagini ifade ederek, rahmetle aniyorum."
Kaynak: AA