Adana'da Haziranda 211 Milyon 200 Bin Dolarlik Ihracat Gerçeklestirildi

Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) Baskan Vekili ve Adana Sanayi Odasi Baskani Zeki Kivanç, kentte haziranda geçen yilin ayni dönemine göre, ihracatin yüzde 25,5 artarak, 211 milyon 200 bin dolara ulastigini belirtti.

Kivanç, yazili açiklamasinda, Türkiye Ihracatçilar Meclisi'nin 2021 yili haziran ayi verilerini degerlendirdi.

Adana'nin haziranda aylik bazda tarihindeki en yüksek ihracat rakamina ulastigini vurgulayan Kivanç, sunlari paylasti:

"Adana ihracati tarihinde ilk defa aylik bazda 211,2 milyon dolara ulasti. Adana'nin 2021 yili ilk 6 aylik ihracat verilerine baktigimizda geçen yila göre yüzde 30 artisla toplam ihracatin 1 milyar 114 milyon dolara ulastigini görüyoruz. Pandemiye ragmen Türkiye ve Adana özelinde sanayinin çarklari giderek daha hizli dönmekte. Ümit ediyorum ki Adana olarak Türkiye'nin ihracatindan alacagimiz pay her geçen gün artacaktir."

Kivanç, haziranda kentten 19,6 milyon dolarla en çok ihracatin Irak'a, ardindan 18,6 milyon dolarla Almanya'ya ve 15,4 milyon dolarla Ispanya'ya yapildigini dile getirdi.

Kentte sektörel bazda ise 44 milyon 986 bin dolarla tekstil ve ham maddeleri ihracatinin gerçeklestigini aktaran Kivanç, mevcut potansiyeli degerlendirip bu rakamin çok daha üstüne çikabileceklerine inandigini kaydetti.

Kaynak: AA