ABD'de Bagimsizlik Günü Hazirliklari Sirasinda Havai Fisek Patlamasi

ABD’nin Maryland eyaletinde Bagimsizlik Günü kutlamalari için yapilan hazirliklar sirasinda havai fiseklerin yanlislikla patlamasi sonucu birkaç personel hafif sekilde yaralandi.

ABD'de Bagimsizlik Günü Hazirliklari Sirasinda Havai Fisek Patlamasi


ABD’nin Atlantik Okyanusu kiyisinda yer alan Maryland eyaletinde bulunan Ocean City’de Bagimsizlik Günü kutlamalari için yapilan hazirliklar sirasinda havai fisekler yanlislikla patladi. Patlamada, kutlama hazirliklari yapan bazi çalisanlarin hafif sekilde yaralandigi ifade edildi. Itfaiye tarafindan yapilan açiklamada, havai fisek gösterisi için yapilan hazirliklar sirasinda kasitsiz olarak havai fiseklerin patladigi, havai fisek sirketinin çalisanlarindan bazilarinin hafif sekilde yaralandigi ve hastaneye götürülmeyi reddetti belirtildi.

Itfaiye Sefi Richie Bowers ise, havai fiseklerin araçtan indirilmeden önce itfaiye ekiplerinin havai fiseklerin çevresinde güvenli bir bölge olusturdugunu ve diger güvenlik protokollerini devreye soktugunu belirterek, "Baskalarinin yaralanmasini engelleyen iste bu bölge ve güvenlik protokolleridir" ifadelerini kullandi. Bowers, itfaiye ekiplerinin kazanin nedenini arastirdigini açikladi.

Kaynak: İHA