Yüksekova'da Sel Sularina Kapilan Yaklasik 500 Küçükbas Hayvan Telef Oldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bagli Kisikli köyünün Dereiçi mezrasinda meydana gelen selde 500 civarinda küçükbas hayvan telef oldu.

Ilçeye 30 kilometre uzakliktaki yaylada berivanlarin süt sagimi esnasinda aniden baslayan saganak sele dönüstü.

Yayladakiler kaçarak sel bölgesinden uzaklasti, otlatilan küçükbas hayvanlar ise suya kapilarak telef oldu.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye yönlendirilen Il Özel Idaresine Bagli Yüksekova Santiye Sefligi ekipleri, selden dolayi dere kenarinda biriken çamur ve taslari temizledi.

Jandarma ve AFAD ekipleri de yaylaya gelerek incelemelerde bulundu.

Kisikli Köyü Muhtari Ikram Mihçi, gazetecilere yaptigi açiklamada, sel nedeniyle yaklasik 500 koyunun telef oldugunu söyledi.

Bazi berivanlarin da yaralanarak hastaneye kaldirildigini belirten Mihçi, herkes zararlarin giderilmesi için çalisma baslattigini ancak köylülerin magdur oldugunu aktardi.

Köylülerden Eyüp Avci ise ögleden sonra aniden yagmurun kisa sürede sele neden oldugunu ifade etti.

Berivanlarin da o saatte koyun sagmaya geldigini anlatan Avci, "Bir sürü küçükbas hayvanimiz sele kapildi. Bazilarini kurtardik. Suya kapilan, çamurun içinde kaybolan bir sürü hayvanimiz var. Zararimiz çok büyük." dedi.

- Esendere beldesinde de sele zarara neden oldu

Esendere Belde Belediye Baskani Dirbaz Büyüksu, ögleden sonra baslayan yagisin bazi mahalle ve köylerde sele dönüstügünü söyledi.

Yilmaz Mahallesi ile güllüce ve soganli köylerinde taskinin yasandigini ifade eden Büyüksu, "Burada çok sayida küçükbas hayvan telef oldu. Belediye olarak hemen harekete geçtik. Selden dolayi kapali olan bütün yollari onardik. Yaylada mahsur kalan berivanlarimizi kurtardik. Ekili alanlarimiz tarla ve bahçeler ve bazi ahirlar zarar gördü. Çok sükür can kaybimiz yok." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA