Yeni Banka Karti Bahanesiyle 390 Bin TL Dolandirildi

Denizli’de kendisini banka görevlisi olarak tanitip gönderdigi linki açtiran dolandiricilar hesapta bulunan 390 bin TL’yi farkli taseron hesaplara gönderdi. Bir hesaba 70 bin TL gönderildigini tespit eden ekipler, süpheliyi para çekmek üzereyken kiskivrak yakaladi.

Yeni Banka Karti Bahanesiyle 390 Bin TL Dolandirildi


Denizli’de bir süpheli kendisini banka görevli olarak tanitip vatandasa yeni kart gönderme bahanesiyle cep telefonuna link gönderdi. Vatandasin güveninin kazanan süpheli, link açilir açilmaz banka hesabini ele geçirdi ve hesapta bulunan 390 bin TL’yi para karsiligi taseron olarak kullandiklari hesaplara transfer ederek dolandirdi. Ihbari alan ekipler Cumhuriyet Bassavciligindan alinan talimatla harekete geçti. Yapilan titiz çalisma sonucu Denizli’de bir kisinin hesabina taseron olarak kullandiran ve magdura ait hesaptan 70 bin TL para gönderildigini tespit edildi. Ekiplerin yaptigi basarili operasyon sonucu süpheli banka subesinden parayi çekmek isterken suçüstü yakalandi. Adli makamlara sev edilen dolandirici tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet müdürlügünden uyari yapildi

Denizli Il Emniyet Müdürlügü, “Kendilerini polis, asker, savci veya banka görevlisi olarak tanitarak; yapilan dolandiricilik olaylarinin, önüne geçilebilmesi, süpheli sahislarin yakalanmalari ve vatandaslarimizin magdur olmalarinin engellenmesi amaciyla vatandaslarimizin bu tür dolandiricilik olaylariyla karsilasmalari halinde bu sahislara itibar etmemeleri, süphe arz eden bir durumda 155-112 ihbar hattini aramalari gerekmektedir” seklinde uyarida bulundu.
Kaynak: İHA