TÜIB Ile Azerbaycan Teknoloji Üniversitesi Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi

Türkiye-Azerbaycan Is Adamlari ve Sanayiciler Birligi (TÜIB) ile Azerbaycan Teknoloji Üniversitesi (UTECA) arasinda is birligi protokolü imzalandi.

TÜIB Ile Azerbaycan Teknoloji Üniversitesi Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi
Türkiye-Azerbaycan Is Adamlari ve Sanayiciler Birligi (TÜIB) ile ülkenin en büyük ikinci kenti Gence’de bulunan Azerbaycan Teknoloji Üniversitesi (UTECA) arasinda is birligi protokolü imzalandi. Bu kapsamda TÜIB’in girisimiyle basta Istanbul Teknik Üniversitesi (ITÜ) olmak üzere Türkiye’deki üniversiteler ile Azerbaycan Teknoloji Üniversitesi arasinda teknoloji, egitim ve tecrübe alaninda önemli çalismalar yapilacak. Protokol geregi üniversitede, madencilik ve metalürji alaninda faaliyet gösterecek teknoloji parki kurulacak ve ögrencilerin Türkiye’de staj yapmasina katki saglayacak. Protokole TÜIB Baskani Hüseyin Büyükfirat ile UTECA Rektörü Prof. Dr. Akif Süleymanov imza atti. Ayrica bu kapsamda üniversitede Ortaklar ve Hamiler Konseyi kuruldu, Büyükfirat konseyin baskani seçildi.

"Iki ülke arasindaki ticari iliskilere ve kadrolarin gelismesine ciddi katki saglayacagimizi düsünüyoruz"

TÜIB Baskani Hüseyin Büyükfirat, iki ülkenin Cumhurbaskanlarinin belirledigi hedef dogrultusunda is adamlari olarak çalismalarini devam ettirdiklerini belirtti.

Büyükrifat, “Egitimin öneminin hepimiz bilincindeyiz ve üniversitemiz ile yapmis oldugumuz is birligi çerçevesinde hem iki ülke arasindaki ticari iliskilere hem de kadrolarin gelismesine ciddi katki saglayacagimizi düsünüyoruz. Çünkü, Gence Karabag’in merkezi sayilabilecek bir yakinlikta bulunuyor. Hem de kadim ve tarihi bir sehirdir" dedi.

Büyükrifat, "Üniversite ile kuracagimiz bu teknoloji parki ve bununla birlikte yapabilecegimiz is birlikleri ve bu is birligi çerçevesinde staj ve egitim amaçli gönderecegimiz ögrencilerimiz, iki bilgisayar mühendisligi, iki metalürji mühendisligi ve gida mühendisligi sahasinda ögrencilerimizi Türkiye’ye gönderecegiz ve egitimlerine katki saglamis olacagiz” dedi.

Karabag’in geri alinmasiyla beraber yeniden kalkinma hamlesine katki saglayacaklarini vurgulayan Büyükfirat, “Yapilacak olan is birligi gelecekte daha da genisleyerek ülke ekonomisine ve kalkinmasina katki saglamis olacagiz. Azerbaycan Teknoloji Üniversitesi ile TÜIB arasinda imzalanan anlasmayla maden teknolojisi, gida sanayisinde ve ayni zamanda Türkiye’den ITÜ’den destek alacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA