TDP Genel Baskani Sarigül, Partisinin Izmir 1. Olagan Kongresi'ne Katildi

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, partisinin Izmir 1. Olagan Kongresi'ne katildi.

Bornova Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen kongrede konusan Sarigül, dün ekibiyle yangin bölgesi Manavgat'a gittiklerini, yanginlardan dolayi çok üzgün oldugunu söyledi.

Sarigül, Türkiye üzerinde oynanmaya çalisan oyunlari bozacak tek partinin Türkiye Degisim Partisi oldugunu savunarak 2 Agustos Pazartesi günkü Antalya Il Kongresinde, orman yanginlarinin çözümlerine iliskin açiklamalarda bulunacagini dile getirdi.

Türkiye'nin disa bagimliligini bitireceklerini, uluslararasi dayatmalara "hayir" diyeceklerini aktaran Sarigül, Türkiye'nin topraklarina ne ekilip biçilecegine Amerika Birlesik Devletleri ve Avrupa Birligi'nin karar veremeyecegini anlatti. Sarigül, Türkiye'nin çiftçisinin, isçisinin, memurunun, emeklisinin, gencin ve yaslisinin çaresinin Türkiye Degisim Partisi oldugunu dile getirerek söyle konustu:

"Umutlari yesertecegiz. Gençlerimizin önünü açacagiz. Fakirligi bitirecegiz. Egitimde firsat esitligi saglayacagiz. Verdigim bütün sözlerin kurucularimizla arkasinda olacagiz. Asla ve asla oy almak için konusmayacagiz. Hayirsiz olan her konunun karsisinda olacagiz. Göçün ve daha fazla göçün karsisinda olacagiz. Plansiz ve politikasiz göçün dogru olmadigini söylüyoruz ve söylemeye devam edecegiz."

AK Parti’den "iktidar anahtari"ni teslim alacaklarini kaydeden Sarigül, "Türkiye iyi yönetilmis olsa biz niye parti kuralim. Bizim hirsimiz yok, hizmet heyecanimiz var." dedi.

Kaynak: AA