Orman Sehidinin Oglu Açiklamasi 'Allah Bu Yangini Bilerek Çikaranlarin Cezasini Versin'

Antalya Manavgat’ta 4 gündür süren orman yanginini söndürme çalismalari sirasinda sehit olan orman isçisi Yasar Cinbas’in oglu Mahmut Cinbas, babasinin emekli olmasina ragmen isini çok sevdigini belirterek, "Yaklasik 3,5 yildir fazladan çalisiyordu. 24 Agustos’ta avukatlik ruhsati alacaktim. Onun törenini bekliyordu. Avukatlik ruhsatimdan sonra ’emekli olurum, artik çalismam’ diyordu" dedi.

Orman Sehidinin Oglu Açiklamasi 'Allah Bu Yangini Bilerek Çikaranlarin Cezasini Versin'
Antalya’nin Manavgat ilçesindeki orman yanginini söndürme çalismalari sirasinda sehit olan 2 orman isçisinden biri olan Yasar Cinbas’in Manisa’nin Kirkagaç ilçesinde yasayan esi Havva Cinbas ve oglu Mahmut ve kizi Tuba Cinbas’a aci haber ulasti. Hayatini kaybeden orman isçisi Yasar Cinbas’in ailesine aci haberi Kirkagaç Kaymakami Murat Büyükköse ve Kirkagaç Belediye Baskani Yasar Ismail Gedüz birlikte verdi. Sehit orman isçisi Yasar Cinbas’in Kirkagaç Orman Isletme Sefligindeki çalisma arkadaslarina da evine geldi. Yasar Cinbas’in oglu Mahmut Cinbas taziyeleri kabul etti, sehit babasi için gözyasi döktü.

53 yasindaki 2 çocuk babasi Yasar Cinbas’in Adana Kozan’daki yangin için Manisa’dan yola çiktigi ancak yolda Manavgat yanginina yönlendirildigi ortaya çikti. Manavgat’taki yanini söndürmek için günlerdir çalisan Yasar Cinbas’in emekliliginin 3,5 önce geldigi, ancak avukat olan oglunun ruhsat törenini bekledigi ögrenildi.

"Avukatlik ruhsat törenimi bekliyordu"

Sehit orman isçisi Yasar Cinbas’in oglu Mahmut Cinbas, babasinin vefatini haberlerden ögrendigini belirterek, yasadiklarini söyle anlatti: "Sabah 10.30 siralarinda son dakika haberiyle duydum. Haberin içerigini okudugumda ismini görünce is yerine gittim. Orada vefat ettigini söylediler, kesinlesmis. Bayramda fizikten görüsmüstük. Bayramin 2. ve 3. günü yangin ekibinde nöbetteydi. Çikan yanginlar sonucunda yanarak sehit oldu. Isini çok seviyordu. Deli dolu bir insandi. Izmir depreminde de AFAD ile birlikte görev almisti. 9 yildir Kirkagaç’tayiz. Babam da emekli olmustu zaten. Yaklasik 3,5 yildir fazladan çalisiyordu. 24 Agustos’ta avukatlik ruhsati alacaktim. Onun törenini bekliyordu. Avukatlik ruhsatimdan sonra ’emekli olurum, artik çalismam’ diyordu" dedi.

Ormanlarda duyarsiz ates yakan ve bilerek orman yangini çikaranlara da seslenen Cinbas, "Herkesin vicdanina kalmis. Bu sekilde sadece insanlar degil, farkli canlilar da yanarak ölüyor. Allah bu yangini bilerek çikaranlarin da cezasini versin" diye konustu.

Sehit düsen ormancinin cenazesinin Antalya’dan getirilip ilk olarak Kirkagaç Orman Isletme Sefliginin önünde tören düzenlenecegi, ardindan Afyonkarahisar Çay ilçesine götürülüp defnedilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA