Manavgat'ta Yanginin Yayilmasi Nedeniyle Bir Mahalle Daha Bosaltildi

Antalya'nin Manavgat ilçesindeki orman yanginlarinin büyümesi nedeniyle bir mahalle daha tahliye edildi.

Ilçede Gebece Mahallesi'nde süren yangin, rüzgarin etkisiyle Ahmetler Mahallesi'ne dogru ilerledi. Yanginin yerlesim alanlarina yaklasmasi nedeniyle mahallenin bosaltilmasi için vatandaslar uyarildi. Mahalle sakinleri kendi araçlari, kamyonlar ve belediyeler tarafindan tahsis edilen araçlarla, daha güvenli bölgeye gitmeye basladi.

Mahallede anons yapan AFAD ekipleri, 8 engelli ve yasli vatandasi evlerinden alarak, ilçedeki yurtlara yerlestirdi. Ayrica ekipler, sokakta bulduklari bir kediyi de mama ile besleyip, bölgeden uzaklastirdi.

Ahmetler Mahallesi Muhtari Sükrü Zor, yanginin evlere dogru yaklasmasi nedeniyle tahliye islemlerinin baslatildigini söyledi.

AFAD ekipleriyle yasli vatandaslari evlerinden çikartarak ilçe merkezine gönderdiklerini anlatan Zor, "Yangin mahallemize 10 kilometre uzaklikta bir mesafede. Yaslilarimizi, çocuklarimizi, hayvanlarimizi alip gidiyoruz, evlerimizi geride birakiyoruz." dedi.

AFAD gönüllülerinden Oguzhan Yürük ise kriz masasinin yönlendirmesiyle Manavgat'in 40 kilometre yukarisindaki Ahmetler Mahallesi'nde çalismalara basladiklarini belirtti. Yürük, mahallenin yüzden 90'nin tahliye edildigini kaydetti.

Kaynak: AA