Konya'da Katledilen Ailenin Yakini Konustu Açiklamasi 'Baris Olacakti'

Konya’da silahli saldirida katledilen 7 kisinin yakini, iki aile arasinda yakinda baris olacagini, ancak dün gelen zanlinin aileyi öldürdügünü söyledi.

Konya'da Katledilen Ailenin Yakini Konustu Açiklamasi 'Baris Olacakti'
Öldürülen Yasar Dedeogullari ile ayni köylü ve akraba olduklarini anlatan Izzet Inik, Dedeogullari’nin 1999’dan beri bu mahallede oturdugunu, 11-12 yil önce yasadiklari evi yapip yerlestigini anlatti. Izzet Inik, “Olayin baslangici 11 senelik bir husumet mevzusu var ama Yasar amca kendi evinde kimsenin etlisine sütlüsüne karismazdi. Ramazan bayrami günü bir grup saldiriyor, bunlari çoluk çocuk ayirt etmeden dövüyor. Yogun bakimdalardi. 20 gün yogun bakimda olan vardi. Birkaç kisi araya girdi barisalim diye. Baris olacakti. Dün gelen tek basina gelmis, arkada kim varsa kamerada görünenler kapidan giriyor önce Serpil’le oglani vuruyor. Yasar amca merdivenin üzerinde oturuyormus, onu vuruyor. Ahirin önünde 2 kiz, tek kisi yani. Ahirin önünde iki kiz hayvanlara bakiyormus, sagim yapiyormus, onlari anneyle birini de evde otururken vuruyor. El sikisiyor, ondan sonra kiz buna saldiriyor, dönüp arabadan alip silahi sikiyor. Milleti öldürdükten sonra arabasindan bidonla benzini aliyor içeriye döküyor. Atese verip çikiyor. Planli. Planli olmasa, evleri bosaltmislar. Onlar da evlerine kamera koymuslar. Hepsinin evleri bos. Ramazan bayramindan beri tartisma yoktu. Kurban bayraminin 2., 3. günü geldik, Yasar amca ‘Kapandi gitti’ dedi.

Bir oglu Ingiltere’deydi. Tatile gelmisti, dün gitti, o burada olsa onu da öldüreceklerdi. Barismak üzereydi. Insanlar araya girmisti, baristiracaklardi. Artik içki mi içti hap mi aldi artik nasil bir duygu varsa dün gelip olayi yapmis” diye konustu.

Kaynak: İHA