Içisleri Bakani Soylu, Konya'da Silahli Saldirida Öldürülen 7 Kisinin Yakinlarina Taziye Ziyaretinde Bulundu Açiklamasi

'Hiçbir nokta kalmayincaya kadar aydinlanacak ve suçlu adalete teslim edilecektir.' 'Ölüm haktir. Biz buna inaniyoruz ama biraz önce bir hocam dedi ki; 'Bizim dinimiz bize diyor ki; her insan bir alemdir' Bu alemi kendi haliyle ortadan kaldirmaya çalismak kimsenin haddi degil'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Konya'da silahli saldiri sonucunu hayatini kaybeden 7 vatandasin yakinlariyla görüstü, taziye dileklerini iletti.

Soylu, merkez Karatay ilçesindeki Saraçoglu Mahallesi'nde bulunan taziye evinde, hayatini kaybeden ailenin yakinlarina bassagligi diledi.

Yakinlarini kaybedenlere, olayin en kisa sürede çözülecegi sözünü veren Soylu, "Hiçbir nokta kalmayincaya kadar aydinlanacak ve suçlu adalete teslim edilecektir. Ben de çok etkilendim. Bu, dogru bir is degil. Böyle bir hali ortaya getirebilmek kabul edilebilir bir is degil. Vahset desem, vahsetle de tanimlayamam. Bu baska bir sey." ifadelerini kullandi.

Bakan Soylu'nun ifadeleri üzerine öldürülen Dedeoglu ailesinin yakinlarindan biri, "Size güveniyoruz Sayin Bakanim." dedi.

"Arkadaslarimizla hep birlikte bu isin altindan kalkariz. Ben sizden bir tek sey istirham ediyorum; sabirli olmak lazim. Allah sabrin mükafatini verendir." diyen Soylu, milletin bazi imtihanlarla sinandigini, birlik ve beraberlikle bunlarin üstesinden gelinebilecegini belirtti.

Ölenlere Allah'tan rahmet dileyen Soylu, "Ölüm haktir. Biz buna inaniyoruz. Biraz önce bir hocam dedi ki 'Bizim dinimiz bize diyor ki; her insan bir alemdir'. Bu alemi kendi haliyle ortadan kaldirmaya çalismak kimsenin haddi degil. Hepinize minnettariz. Sagduyunuza ve sabriniza minnettariz. Allah mekanlarini cennet eylesin." diye konustu.

Dedeogullari ailesinin bir yakini, "Bize bir nebze olsun, bir umut verdiniz" diyerek, Bakan Soylu'ya tesekkür etti.
Kaynak: AA