Fethiye Belediye Baskani Karaca Açiklamasi 'Sabotaj Oldugunu Düsünüyoruz'

Mugla’nin Fethiye ilçesinde çikan orman yanginini söndürme çalismalarini yerinde inceleyen Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca, yanginin sabotaj sonucu meydana geldigini düsündüklerini açikladi.

Fethiye Belediye Baskani Karaca Açiklamasi 'Sabotaj Oldugunu Düsünüyoruz'


Edinilen bilgiye göre, Ölüdeniz Mahallesi Ocak mevkiindeki ormanlik alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Yerlesim yerlerine yakin bir noktada çikan yangin sonrasi ihbar üzerine bölgeye Mugla Orman Bölge Müdürlügü yangin söndürme ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangini söndürme çalismalari devam ediyor. Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca ve Kaymakam Eyüp Firat yangin bölgesine gelerek çalismalari yakindan takip ediyor.

Baskan Karaca, “Sabotaj oldugunu düsünüyoruz”

Yangin bölgesinde söndürme çalismalarinin devam ettigini belirten Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca, “Türkiye’nin 66 noktasinda çikan yanginlarin sabotaj olma ihtimali büyük ihtimal. Maalesef burada da bu konu üzerinde duruluyor. Bir çok görgü tanigindan aldigimiz neticeler dogrultusunda bizler bu yanginin sabotaj nedeniyle çiktigini düsünüyoruz. Ama su an itibariyle baktigimiz zaman yerlesim alani ve oteller bölgesini tehdit eder durumda degil” diye konustu.



Kaymakam Eyüp Firat ise yangin söndürme çalismalarinin ekipler tarafindan yürütüldügünü, ekip olarak herkesin yangin bölgesinde oldugunu ifade etti.

Kaynak: İHA