Fatih Erbakan Açiklamasi 'Gerçeklesen Enflasyonun En Az 10 Puan Üzerinde Maas Zammi Yapilmasi Lazim'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, “Gerçeklesen enflasyonun en az 10 puan üzerinde maas zammi yapilmasi lazim” dedi.

Fatih Erbakan Açiklamasi 'Gerçeklesen Enflasyonun En Az 10 Puan Üzerinde Maas Zammi Yapilmasi Lazim'
Yeniden Refah Partisi’nin Ankara’da bir otelde düzenledigi “Iktidara Yürüyüs Toplantisi”nin ikincisi Genel Baskan Fatih Erbakan’in katilimi ile gerçeklestirildi.

Il ve ilçe baskanlarinin da yer aldigi toplantida açiklamalarda bulunan Erbakan, ülkede meydana gelen orman yanginlarina karsi mücadele edenlere tesekkür ederek, “Her seyden önce Türkiye’mizin dört bir yaninda gerçekten de canimizi acitan, içimizi yakan yanginlarla ilgili tespitlerde bulunmak istiyoruz. Burada söylenmesi gereken en önemli sey bütün vefat eden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet dilemektir. Yakinlarina ve tüm milletimize bassagligi diliyoruz. Yaralilarimiza da Allah’tan acil sifalar diliyoruz ve bütün bu yanginin söndürülmesinde emek veren, cansiperhane mücadele eden görevliler, yetkililer, itfaiye erleri ve ayni zamanda gönüllü vatandaslarimiza da millet olarak, Yeniden Refah Partisi olarak bir elbetteki sükranlarimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandi.

“ISTANBUL SÖZLESMESI SIDDETI AZALTMAMIS, TAM TERSINE ARTIRMIS”

Istanbul Sözlesmesi’nin kadin cinayetlerine karsi bir çözüm üretemedigini belirten Erbakan, “Istanbul Sözlesmesinde dedigimiz gibi. Madem bu sözlesme kadinlari koruyor, kadina siddeti önlüyor, azaliyor öyleyse istatistiklere bakalim. Bu sözlesmenin devreye girdigi sene Türkiye’de 120 kadin cinayeti islenirken, 2019’a gelindiginde Türkiye’de 470 kadin cinayeti islenmis. Öyleyse bu Istanbul Sözlesmesi, kadin cinayetlerini ve kadini siddeti azaltmamis, tam tersine artirmis demistik” seklinde konustu.



“GERÇEKLESEN ENFLASYONUN EN AZ 10 PUAN ÜZERINDE MAAS ZAMMI YAPILMASI”

Toplu sözlesme görüsmelerindeki yüzde 10’luk maas zamminin yetersiz olacagini ifade eden Erbakan, “Pazartesi günü 4 milyon 200 bin memuru, 2 milyon memur emeklisinin ve 1 milyon isçinin adina yapilacak toplu sözlesme görüsmeleri baslayacak. Iktidar, yüzde 10’luk bir maas zammini telaffuz ediyor. Bu isçiye, memura, emekliye yapilmasi gereken zam en az yüzde 50 olmalidir. Hem bu maaslarin açilik ve yoksulluk sinirindan kurtarilmasi, hem bugüne kadarki Türkiye’nin büyümesinden, milli gelirin TL bazindaki artisindan bu dar gelirlilerin payini almasi için ilk etapta en az yüzde 50 maas zamminin yapilmasi lazim. Ilerleyen yillarda da mutlaka gerçeklesen enflasyonun en az 10 puan üzerinde maas zammi yapilmasi lazim” degerlendirmesinde bulundu.

(Ali Nargüner - Engin Yagci/IHA)
Kaynak: İHA