Bolu'ya Yabancilar Için 20 Ton Su Getiren Is Adamina Vatandastan Tepki

Bolu’da yabancilara dagitilmasi için 20 ton su getiren Istanbul Sanayi Odasi üyesine vatandas tepki gösterdi. Esnaf ve vatandaslari dagitilmasina izin vermedigi sular yabancilara verilmek üzere depoya kaldirildi.

Bolu'ya Yabancilar Için 20 Ton Su Getiren Is Adamina Vatandastan Tepki
Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan’in kentte yasayan yabanci uyruklu vatandaslara suyu 10 kat zamli verecegini açiklamasinin ardindan Istanbul Sanayi Odasi üyesi Cevat Korkmaz, yabancilara dagitmak için bir kamyona yüklettigi 20 ton suyu Bolu’ya getirdi. Bahçelievler mahallesinde kurulan halk pazari girisine çekilen kamyondan indirilen sularin dagitildigini gören esnaf ve vatandaslar Korkmaz’a tepki gösterdi. Yabancilara dagitilmasi için bazi Pazar esnaflarina verilen sular tepkiler üzerine iade edildi.

“DÜPEDÜZ CINAYETTIR”

Polis ve zabita ekiplerinin güvenlik önlemi aldigi bölgede açiklama yapan Cevat Korkmaz, “Kontrolsüz göçün ülkemize bindirdigi yükün elbette farkindayiz. Yabanci uyruklu göçmenler bir program dahilinde geri gönderilmeli. Bunun ortak yöntemi STK’larin da katilimiyla kimseyi incitmeden hayata geçirilmeli. Göçmenlerin su gibi yasamsal ihtiyaçlarina zamla tedbir koymak ve bunun için kamuoyu destegi olusturmaya çalismak yanlistir. Ülkemizde olduklari sürece gida ve barinma gibi temel ihtiyaçlarini karsilamak insani ve ahlaki bir görevdir. Suyunu kestiginiz insana yaptiginiz düpedüz cinayettir. Baskan Özcan aleni bir sekilde siginmacilara ölün demistir. Vahim olan baskan Özcan’in açiklamasinin halkta buldugu karsiliktir. Sayin baskan partisinin tepkilerine ragmen ertesi gün sözlerinin arkasinda durmus ve milim taviz vermemistir. Bu durum ülkemizdeki yabanci karsitliginin boyutlarini vahim sekilde ortaya çikarmistir” dedi.



“YABANCI UYRUKLULARIN EVLERINE GÖTÜRÜLECEK”

Sularin dagitilmasina izin verilmemesini degerlendiren Korkmaz, “Daha önce Pazar günleri buraya en fazla 2 tane zabita memuru gönderiyorlarmis. Nasil olmussa burada su dagitacagimizi ögrenmisler. Zabitayi 6-7’ye çikarmislar. Pesine milisler eklemisler. Burada dagitmamiza engellediler. Simdi yoksullara dagitilmak üzere bir depoya gönderiyorum. Oradan peyder pey alinip yabanci uyruklularin evlerine götürülecek” ifadelerini kullandi.

(Faruk Çidem/IHA)
Kaynak: İHA