Bakan Soylu'dan Konya Saldirisi Açiklamasi Açiklamasi 'Kürt-Türk Meselesiyle Ilgisi Yok'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Konya’da 7 kisinin öldürülmesiyle ilgili, “Burada her olayin istismar edildigi gibi siyasallastirilmaya çalisildigi gibi Konya’daki bu katliamda bu menfur saldirida alçak tertipte ifade etmem gerekir ki istismar edilmeye çalisiliyor. Bunun Türk, Kürt meselesi tarafiyla bir ilgisi yoktur. Bunu, bu meseleye çekmek bu saldiri kadar tehlikelidir, bu saldiri kadar hem kinanacak alçak bir degerlendirmedir” dedi.

Bakan Soylu'dan Konya Saldirisi Açiklamasi Açiklamasi 'Kürt-Türk Meselesiyle Ilgisi Yok'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Konya’nin Meram ilçesinde 4’ü erkek, 3’ü kadin 7 kisinin öldürülmesi olayiyla ilgili koordinasyon toplantisi düzenledigi Antalya’nin Manavgat ilçesindeki AFAD’in Gençlik Merkezi’nde açiklamalarda bulundu. Bakan Soylu, olayi öncelikle vahsi, ayni zamanda alçak bir saldiri olarak nitelendirdi. Ölen vatandaslara rahmet dileyen Bakan Soylu, “Görüntüleri seyrettim. Katliam diyelim, insanliktan çikmis bir durum olarak nitelendirmek lazim. Bunun insanlikla bir tarifi olamaz. Bu olayi gerçeklestiren tek kisi, bizim görüntülerde tespit ettigimiz. Sahsi da tespit ettik. Maalesef 2010 yilinda baslayan bir husumetin devami, yaklasik 11 yilik bir mevzusu var. Arkadaslarimiz süpheliyi çok kisa sürede yakalayabilecegini düsünüyoruz. Bütün ekiplerimiz bu konuda seferber durumda. Çok kisa süreç içinde yakalanacak adalete teslim edilecek ve cezasini alacaktir. Buna olan inancim tamdir” diye konustu.



"Türk-Kürt meselesi degil"

Antalya’nin Manavgat’ta baska bir aci olayin içinde olduklarina deginen Bakan Süleyman Soylu, “Milletimizle üzüldügümüz ülkemizin seferber oldugu tablomun içindeyiz. Bunun tam içerisinde, bununla beraber mücadele ederken, böyle bir aci haberin gelmesi de hakikaten baska bir aci üzerine acinin yasanmasidir. Burada her olayin istismar edildigi gibi siyasallastirilmaya çalisildigi gibi Konya’daki, bu katliamda, bu menfur saldirida, alçak tertipte ifade etmem gerekir ki istismar edilmeye çalisiliyor. Bunun Türk, Kürt meselesi tarafiyla bir ilgisi yoktur. Bunu, bu meseleye çekmek bu saldiri kadar tehlikelidir, bu saldiri kadar hem kinanacak alçak bir degerlendirmedir. Bu memleketin kardesligiyle kimse ugrasmasin. Bir takim medya mahfilleri, sosyal medya mahfillerin de bu memleketi, bu milleti birbirine düsürebilmek için bu, çabayi içeriden disarindan birileri sürekli körüklemektedir. Ve ne mesele olursa olsun ne sekilde olursa olsun, bu konularda, bu istismari saglamaya çalisan insanlarin kötü niyetleri ortadadir" diye konustu.



"11 yildir devam eden husumet"

"Bunu milletimize ifade etmekte temel sorumlulugumuzdur" diyen Soylu, "Hem basimiz sag olsun, hem geçmis olsun dileklerimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Meselenin altini çiziyorum, 2010 yilindan itibaren gerçeklesen, bu tarihten itibaren iki ailenin karsilikli birbirleriyle, 2010 yilinda bugünkü eylemi gerçeklestiren kisinin, yine bir silah çekme hadisesi söz konusu. Yil 2021 ve devam ediyor. 11 yildir devam eden bir sey. Ne kadar bir cinnet, ne kadar bir sapkin anlayis, ne kadar insanlik disi bir davranis bu 11 yildir bu husumet devam ediyor. Kadinlara silah çekismis, insanlara silah çekilmis, insanliktan çikmis bir davranis seklidir. Bundan 4-5 ay önce bir tartisma olmus. Bu konu yargiya intikal etmis. Bu ülkenin birliginin ortadan kalkmasina yönelik her saldiri bilinmelidir ki bizim birligimizi ve beraberligi çok daha arttiracaktir. Buna etnik köken üzerinden yapilan degerlendirmelerin tamami hem istismara hem provokasyona hem bu ülkenin birligine yönelik bir anlayisin kendisidir. Insallah en kisa zamanda katilin adalete teslim oldugu haberini verecegiz” dedi.

Kaynak: İHA