Anadolu Üniversitesi'nden Ögrencilere Iki Yeni Burs Imkâni

2020-2021 egitim-ögretim döneminde Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal’in girisimleri ile bir ilke imza atarak aday ögrencilere birçok farkli kategoride karsiliksiz burs olanagi sunan Anadolu Üniversitesi, iki yeni bursuyla 2021-2022 akademik döneminde de ögrencilerin yaninda olmaya devam ediyor.

Anadolu Üniversitesi'nden Ögrencilere Iki Yeni Burs Imkâni
Anadolu Üniversitesi 2020-2021 egitim-ögretim döneminde zengin imkanlar içeren dört farkli kategoride burs olanagi sunmustu. Ögrenciler 2020-2021 akademik yilinda, Egitimi Destekleme Vakfi (EDEV) Anadolu Üniversitesi Basari Burslari kapsaminda “Anadolu Üstün Basari Bursu”, “Anadolu Basari Bursu”, “Anadolu Destek Bursu” ve “Anadolu Sanata Destek” bursundan yararlanmisti. Özellikle sanata destek burslari ile ögrencilerine seçkin sanatsal ve kültürel organizasyonlara katilma imkâni sunan Anadolu Üniversitesi, bu alanda bir ilke imza atmisti. Bu yil mevcut burs kategorilerine iki yeni alan daha eklendi. “Anadolu Uluslararasi Ögrenci Destek Bursu” ile ülkemize yurt disindan gelen ögrenciler de artik burs imkanlarindan yararlanabilecek. “Anadolu Spora Destek Bursu” ile de ülkemiz sporunun gelisimine katki sunacak gelecegin spor profesyonelleri desteklenecek. Bu kapsamda “Anadolu Uluslararasi Ögrenci Destek Bursu” ile “Anadolu Spora Destek Bursu” almaya hak kazanan ögrencilere nakdî destegin yani sira yemekhaneden üç ögün ücretsiz yararlanma gibi imkanlar da sunulacak. Karsiliksiz olarak sunulan burs olanaklari, bir yillik Ingilizce hazirlik programiyla birlikte dört yillik lisans egitimini, toplamda ise ögrencilerin 5 yillik akademik yasamini kapsiyor.

Anadolu Üniversitesi zengin burs olanaklari ile ögrencilerinin yaninda

Toplam alti farkli kategoriye ulasan Egitimi Destekleme Vakfi Anadolu Üniversitesi burslari kapsaminda ögrencilere Anadolu Üniversitesi Rezidansinda egitim-ögretim hayati boyunca ücretsiz konaklama, dizüstü bilgisayar, ücretsiz kafeterya/yemek hizmetlerinden yararlanma ve nakdî destek gibi burs olanaklari saglaniyor. Özel yetenek sinavindaki basarilarin esas alindigi “Anadolu Sanata Destek” burslari kapsaminda ise Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuari’na yerlesen basarili ögrencilere Venedik Bienali’ne Katilim Destegi, Edinburgh Uluslararasi Tiyatro Festivali’ne Katilim Destegi, Berlin Filarmoni Orkestrasi’nin konserine Katilim Destegi, World Music Konferansi’na Katilim Destegi, Cremona Italya’da düzenlenen Çalgi Yapim Sempozyumu’na katilim destegi basta olmak üzere yemekhaneden ücretsiz yararlanma ve nakdî destek imkânlari sunuluyor.

Burslar hakkinda detayli bilgiye www.anadolu.edu.tr adresinden ulasilabilir.
Kaynak: İHA