Ünlü Yesilçam Oyuncusu Kartal Tibet Son Yolculuguna Ugurlaniyor

Ünlü Yesilçam oyuncusu ve yönetmen Kartal Tibet, Zincirlikuyu Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuguna ugurlaniyor.

Ünlü Yesilçam Oyuncusu Kartal Tibet Son Yolculuguna Ugurlaniyor
Yesilçam sinemasinin usta isimlerinden olan ünlü oyuncu ve yönetmen Kartal Tibet 83 yasinda hayata veda etti. Ünlü oyuncu için Zincirlikuyu Camii’nde tören düzenleniyor. Törene, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün, Yesilçam’in ünlü isimlerinden Hülya Koçyigit, Nuri Alçok, Kartal Tibet’in esi Gündüz Tibet, oglu Kanat Tibet, kizi Kumru Tibet, çok sayida ünlü isim ve hayranlari katildi.

Ünlü oyuncu ögle namazina müteakip kilinacak cenaze namazinin ardindan topraga verilecek.

Burada basin mensuplarina bir açiklama yapan Bakan Ersoy, "Tiyatro ve sinema dünyasinin en önemli sanatçilarindan biri maalesef kaybettik. Kartal Tibet sanatçi olarak örnek bir karakterdi. Hepimizin hafizalarinda yer etmis çok önemli karakterlere hayat vermistir. Bizlere düsen sanatçimizin isminin kalici hala gelmesi için elimizden geleni yapacagiz. Örnek sanatçilarimizi maalesef birer birer kaybediyoruz. Önemli olan onlarin yerine onlarin anisini yasatarak yeni sanatçilarimizi sanat dünyasina kazandirmak. Allah rahmet diliyorum. Ailesine sevenlerine sabirlar diliyorum" dedi.

Törene katilan Hülya Koçyigit ise "Her seyden önce bu büyük sanatçiya gösterdiginiz ilgi için tesekkür ediyorum. Siz Türk halkinin temsilcisiniz. Sanatçilar yasarken degil her zaman eserleriyle anilmali. Onun bize armagan ettigi çok güzel filmler var. O filmlerle sonsuza kadar yasayacagina inaniyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA