Tuzla'nin Özel Çocuklari, Naylon Poset Yerine Kese Kagidi Üretiyor

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarsisi tarafindan takibi yapilan özel çocuklar hem evlerinde hem de Gönül Elleri Çarsisi içerisinde bulunan iyilik atölyesinde kese kagidi üreterek poset kullaniminin önüne geçiyorlar. Üretilen kese kâgitlari, Tuzlali esnaflara satilirken, elde edilen gelir özel çocuklarin aile bütçelerine katki olarak veriliyor. Gönül Elleri Çarsisi içerisinde bulunan atölyede üretim yapan özel çocuklara Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici sürpriz bir ziyaret gerçeklestirdi. Baskan Yazici ile özel çocuklarin sohbetleri keyifli anlara sahne oldu.

Tuzla'nin Özel Çocuklari, Naylon Poset Yerine Kese Kagidi Üretiyor
Türkiye’nin dört bir yaninda veren el ile alan eli bulusturan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarsisi tarafindan takipleri yapilan Tuzla’nin özel çocuklari, hem geri dönüsüme katki hem de poset kullaniminin azaltilmasi için kese kâgidi üretiyorlar. Koronavirüs salgini nedeniyle evlerinde üretim yapan özel çocuklar, yeni normallesme adimlari kapsaminda artik Gönül Elleri Çarsisi içerisinde bulunan iyilik atölyesinde akranlariyla birlikte üretim yapiyorlar. Özel çocuklar tarafindan su ana kadar üretilen yaklasik 200 bin adet kese kâgidi, Tuzlali esnaflar tarafindan satin alindi. Kese kâgidindan elde edilen gelir ise yine özel çocuklarin ihtiyaçlari için kullaniliyor. Tuzla Belediyesinin öncülügünde gerçeklestirilen proje ile özel çocuklarin el becerilerinin gelistirilmesi, kisisel gelisimlerinin arttirilmasi ve kendi akranlariyla sosyallesmeleri hedefleniyor. Gönül Elleri Çarsisi iyilik atölyesinde kese kâgidi üretimi yapan çocuklari ziyaret eden Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, çocuklarin her biriyle ayri ayri ilgilenerek sohbet edip, gayretli çalismalarindan dolayi kendilerine en kisa zamanda cag kebabi ikraminda bulunma sözü verdi.

“Çok önemli bir geri dönüsüm ve ekolojik destek sagliyorlar”

Tuzla’da Gönül Elleri Çarsisi araciligi ile tüm gönüllere dokunduklarini ifade eden Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, “Gönül Elleri Çarsimizin içerisinde bulunan 14 komisyondan birisi olan Özel Çocuklar Komisyonu tarafindan takip edilen özel çocuklarimiz ile beraberiz. Yaklasik 150’ye yakin çocugumuzun oldugu bu komisyonda yil boyunca müzik, dans ve tiyatroya varincaya kadar birçok etkinlikler yapiyoruz. Poset yasagindan sonra kese kâgidi yaparak ülke ekonomisine, karbondioksit emisyonuna ve kendi ekonomilerine katki sagliyorlar. Onlarla çok güzel zaman geçiriyoruz. Onlarla güzel isler yapiyoruz. Ama bu çalisma ile beraber bir tona yakin büyük bir kese kâgidi isleyerek 200 binden fazla kese kâgidi üreterek, ülke ekonomisine katki açisindan çok önemli bir geri dönüsüm ve ekolojik destek sagliyorlar. 200 binden fazla üretilen kese kâgidini esnafimiz tarafindan satin aliniyor. Dolayisiyla esnafimizin gelip aldigi kese kâgidi ile beraber elde edilen gelirler, kendi ihtiyaçlari için kullaniliyor. Ciddi bir katki sagliyorlar” dedi.

“Beraber mutlu bir sekilde kese kâgidi üretiyoruz”

Gönül Elleri Çarsisi tarafindan takibi yapilan Anil’in annesi, “Anil, 27 yasinda. Anil 3 yasindayken otizmli oldugunu fark ettik. Egitimler basladi.

Sonra Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarsisi ile tanistik. Gönül Elleri’ Çarsisi’nin bizlere çok katkisi oldu. Ben Anil’i tek basina bir yere göndermiyordum. Gönül Elleri Çarsisi’nin servisi ilk kez almaya basladigi zaman ben Anil’i tek basina göndermeye basladim. Kese kâgidi projesi ilk basladigi andan itibaren Anil, kese kâgidi yapiyor. Severek yapiyor. Beraber mutlu bir sekilde yapiyoruz. Anil da bundan çok memnun. Günde 100 tane 150 tane yapar” dedi.

“Kese kagitlarini müsterilerimizin hizmetine birakiyoruz”

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarsisi’ndan kese kâgidi satin alarak manavinda kullanan Fuat Velioglu,” Özel çocuklarimizin yaptigi kese kagitlarini müsterilerimizin hizmetine ve tercihine birakiyoruz. Kendilerine de buradan bir destek vermek istiyoruz. Belediyemiz bu konuda da sag olsun, özel çocuklarimiza verdikleri destek sayesinde biz de onlara ufak bir sekilde olsa da desteklemeye çalisiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA