Özel Ögrenciler, Islettikleri Kafeden Elde Ettikleri Gelirle Okullarina Sinema Salonu Kazandirdi

Igdir'daki 15 özel ögrenci, ögretmenlerinin hayata geçirdigi 'Empati Kafe Projesi' kapsaminda bir günlügüne islettikleri kafeden 9 bin lira gelir elde etti Ögretmen Mehtap Olgun: 'Oradan gelen gelirle önce cihazlari, koltuklari temin ettik. Boyamalarini tamamen ögretmen arkadaslarimizla olusturduk. Velilerimizden de olumlu tepkiler aldik ve 15 kisilik sinema sinifi kurduk'

HÜSEYIN YILDIZ - Igdir'daki özel ögrenciler, farkindalik olusturmak amaciyla bir günlügüne islettikleri kafeden elde ettikleri gelirle, okullarina 15 kisilik sinema salonu yaptirdi.

Kentteki Özel Egitim Uygulama Okulu ve Özel Egitim Is Uygulama Okulunda ögrenim gören 15 ögrenci, ögretmenlerinin hayata geçirdigi "Empati Kafe Projesi" kapsaminda Vali Yolu Caddesi'nde bulunan kafeyi bir günlügüne isleterek 9 bin lira gelir elde etti.

Firsat verilmesi halinde engellilerin hayatin her alaninda yer alabilecegini göstermek amaciyla uygulanan proje kapsaminda ögrencilerin kazandigi parayla, okuldaki bir sinif sinema salonuna dönüstürüldü.

Rengarenk boyanan ve bazi grafiklerle süslenen salonda "beyaz perde" ile tanisan ögrenciler, büyük mutluluk yasadi.

- "Aileler de çocuklarina firsat verildiginde neler yapilabildigini gördü"

Özel egitim ögretmeni Anil Turan, AA muhabirine, ögrenciler için eglenceli ve farkli çalismalar yaptiklarini söyledi.

Ögrencilerin toplumda daha fazla kabul görmesi için hep birlikte güzel programlara imza attiklarini ifade eden Turan, söyle konustu:

"Onlara karsi yanlis algilarin yikilmasi için bir program yapmayi düsündük. Ögretmen arkadaslarimizla karar verdik. 3 Aralik Dünya Engelliler Günü'nde bir günlügüne kafe alalim, orada bütün hizmetleri ögrencilerimiz yapsin ve ögrencilerimize firsat verildiginde neler yapabildikleri görülsün istedik. Katilim çok yüksek oldu. Gelip orada çocuklarini gören aileler çok mutlu oldu. Onlar da çocuklarina firsat verildiginde neler yapilabildigini gördü."

Ögretmenlerden Mehtap Olgun ise ögrencilerinin neleri basarabilecegini topluma kanitlamak ve farkindalik yaratmak için böyle bir çalisma baslattiklarini anlatti.

Empati Kafe Projesi'nden iyi gelir elde ettiklerini dile getiren Olgun, sunlari kaydetti:

"Çocuklarimiz o sosyal yasamdan geri kalmamali. Sinemamiz okulumuzda olsun, bizim çocugumuz da istediginde kendi filmini izlesin istedik. Oradan gelen gelirle önce cihazlari, koltuklari temin ettik. Boyamalarini tamamen ögretmen arkadaslarimizla olusturduk. Velilerimizden de olumlu tepkiler aldik ve 15 kisilik sinema sinifi kurduk."
Kaynak: AA