MÜSIAD Üyeleri KKTC'nin Yerli Otomobili Günsel'i Test Etti

MÜSIAD Genel Baskani Abdurrahman Kaan: 'TOGG ve Günsel, Türk dünyasinin küresel yüzleri olarak ihracat ve istihdam basta olmak üzere ülke ekonomilerine ciddi katki saglayacak' Yakin Dogu Olusumu Mütevelli Heyeti Baskani Prof. Dr. Irfan Suat Günsel: 'KKTC'nin yerli otomobilini üretmek için çiktigimiz yolda Türkiye'nin manevi destegini her zaman yanimizda hissettik'

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Genel Baskani Abdurrahman Kaan ve beraberindeki heyet, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yerli otomobil Günsel'i test etti.

Günsel'den yapilan açiklamaya göre, MÜSIAD heyeti, KKTC subesi açilisi için geldikleri Lefkosa'da Günsel'i ziyaret etti.

Yakin Dogu Üniversitesi Yerleskesinde bulunan sürüs alaninda Günsel'in ilk modeli B9 ile test sürüsü gerçeklestiren MÜSIAD üyeleri, üretim tesislerini de gezerek aracin özellikleri ve seri üretim hazirliklari ile ilgili bilgi aldi.

MÜSIAD Genel Baskani Kaan, ziyaret esnasinda yaptigi açiklamada, Günsel'in, KKTC'nin en önemli üretim markasi olarak ülke sanayisinin gelisiminde lokomotif olacagini belirterek, ithalatin önüne geçilecegini bildirdi.

TOGG ve Günsel'in Türk dünyasinin küresel yüzleri olarak ihracat ve istihdam basta olmak üzere ülke ekonomilerine ciddi katki saglayacagini kaydeden Kaan, su açiklamalarda bulundu:

"Burasi bizim kardes vatanimiz, 'daha nasil faydali olabiliriz' kisminda çok güzel seylere vesile olabilecegimizi düsünüyoruz. KKTC'nin turizm basta olmak üzere ulasim, acentecilik, günes enerjisi, mobilya, narenciye ve süt sektörü olmak üzere ciddi potansiyel tasidigini gördük. Dogru politika ve planlamalarla, iliskilerin de çesitlendirilmesiyle is birliklerimizin daha da büyüyecegini düsünüyoruz."

- "Türkiye'nin destegini her zaman hissediyoruz"

Yakin Dogu Olusumu Mütevelli Heyeti Baskani Prof. Dr. Irfan Suat Günsel ise MÜSIAD'i agirlamaktan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

KKTC'nin yerli otomobilini üretmek için çiktiklari yolda Türkiye'nin manevi destegini her zaman yanlarinda hissettiklerini kaydeden Günsel, otomobilin seri üretimine iliskin bilgiler verdi.

Günsel, Lefkosa'da açilisi yapilan MÜSIAD KKTC Subesi'nin iki ülke arasindaki ekonomik is birligine büyük katki sunacagina inandigini bildirdi.

Kaynak: AA