Kurban Kesim Elemani Kursunda 28 Kursiyer Egitim Aldi

Bartin Halk Egitim Merkezinde kurban kesiminin Islami usullere uygun bir sekilde gerçeklestirilmesi ve kurban kesimi sirasinda yasanabilecek is kazalarina karsi egitimlerin verildigi kurban kesim elemani kursunda 28 kursiyer egitim aldi.

Kurban Kesim Elemani Kursunda 28 Kursiyer Egitim Aldi
Kurban bayramlarinda kurban kesim islemleri sirasinda yasanan is kazalarinin önüne geçilmesi ve kurban kesim islemlerinin Islami sartlara uygun bir sekilde gerçeklestirilmesine yönelik Bartin Halk Egitim Merkezi tarafindan düzenlenen egitime 28 kursiyer katilim sagladi.

Bartin Halk Egitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen kurban kesim elemani kursunda kursiyerlere "Is Sagligi ve Güvenligi", "Kurban Kesmenin Islamiyet’teki Yeri ve Önemi" ve "Kurban Kesim Islemi" olmak üzere üç ana baslikta egitimler verildi.

Kurban kesim elemani kursu hakkinda bilgiler veren Bartin Halk Egitim Merkezi Müdürü Mehmet Asim Özdemir, “Halk Egitim Merkezi Müdürlügü olarak her yil düzenlemis oldugumuz kurban kesim kursumuz bu yilda düzenledi.

Bu kursumuzun düzenlenmesinde Il Müftülügümüzün, Tarim Il Müdürlügümüzün katkilariyla birlikte 20 saatlik bir egitim veriyoruz. Bu egitim özellikle kurban kesme yeterliligine sahip bireylerin kurban bayrami içerisinde hijyenik, güvenilir bir sekilde ve Islami usullere uygun bir sekilde kurban kesebilmeleri için önemli. Bu belgeye sahip olan kisiler bu kesim islemlerini mevzuata uygun sekilde yapiyorlar. Ve bununla ilgili akreditasyonlarini da Il Müftülüklerine basvurarak sagliyorlar. Bu yil 28 kursiyerimiz basvuru yapti. Daha önceki yillarda yaklasik 150 kursiyerimize Bartin Merkez Ilçe sinirlarinda egitim verdik ve her yil düzenli olarak bu kurslarimiz devam edecek. Bu kursa ilgi duyan, kurban kesimiyle ilgili olarak dini vecibelerini yerine getirmek isteyen tüm vatandaslarimizi Halk Egitim Merkezlerine bekliyoruz” dedi.

Kursiyerlerden Aydin Öcal ise egitimlerde kurban kesimi konusunda birçok bilgi edindikleri kursun oldukça faydali oldugunu ifade ederek, “Dedelerimizden gördügümüz gibi esimizin dostumuzun kurbanini kesiyorduk. Burada kursumuzun açildigini gördük kasaplik belgesi üzerine. Müftülük ve tarimla beraber ortak bir kurstu. Burada dinimize ve Islam’a uygun bir sekilde hayvanlarimizi nasil kesebilecegimizi, kurban olacak hayvanlarimizin tasidigi özellikleri ve yine tarimdan gelen egitmenlerle beraber hayvanlarda görülen hastaliklari ögrendik. Hayvanlarda bazi hastaliklar görülüyor. Tüberküloz, verem, deli dana, sarbon gibi. Bunlarla karsilastigimizda yetkililere bilgi vermek basta olmak üzere neler yapacagimizi ögrendik. Is sagligi konusunda da çalisanlarin emniyetinin alinmasi gibi unsurlari ögrendik. Bu egitimde çok bilinçlendik, bilgi sahibi olduk ve resmiyete döktük” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA