Kartellerden Yaka Silken Meksikalilar, Duruma Müdahale Etmeyen Askerlere Saldirdi

Meksika’nin Michoacan eyaletindeki Aguililla kasabasinda halk, kartellerin güven ortamini bozdugu sikayetiyle askerlerin duruma müdahale etmesini istedi. Talepleri karsiliksiz kalan kasaba sakini, tas ve sopalarla askerlere saldirirken, çok sayida sivil ve asker yaralandi.

Kartellerden Yaka Silken Meksikalilar, Duruma Müdahale Etmeyen Askerlere Saldirdi
Meksika’nin Michoacan eyaletine bagli Aguililla kasabasinda vatandaslar ile askerler arasinda birkaç gündür süren gerilim daha da artti. Onlarca kasaba sakini, kartellerden kaynaklanan güvensiz ortami protesto etmek ve orduyu duruma müdahale etmeye zorlamak için askeri tesis etrafinda toplandi. Askeri tesislere çöp kamyonuyla girmeyi basaran ve askerlere tas, sopa, havai fiseklerle saldiran sivillere ordudan müdahale gecikmedi. Askerlerin gaz ve plastik mermilerle karsilik vermesiyle siddetini arttiran olaylarda çok sayida sivil ve asker yaralandi.

Vatandaslar son birkaç aydir kartellerden kaynaklanan güvensiz ortam, elektriklerinin kesilmesi ve yollarin kapatilmasinin ardindan orduya duruma müdahale etmesi çagrisinda bulunmustu. Ancak ordu mensuplari bu konuda herhangi bir emir almadiklarini gerekçe göstererek kasabadaki duruma kayitsiz kalmisti. Bunun üzerine birkaç gün önce vatandaslar orduyu protesto etmeye baslamis, hatta Savunma Bakanligi tarafindan askeri tesise yiyecek ulastiran helikopterin indigi tepe vatandaslar tarafindan kapatilmisti.
Kaynak: İHA