Karacabey'in Huzur Ve Güvenligi Için Metruk Binalar Tek Tek Yikiliyor

Karacabey Belediyesi, merkez ve kirsalda sürdürdügü metruk binalarin yikim islemlerine araliksiz devam ediyor. Karacabey Belediyesi’ne bagli Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, son olarak Sirabademler Mahallesi’nde yikim islemini gerçeklestirdi. Yikilan binanin bulundugu alan ise otopark olarak bölgeye hizmet verecek.

Karacabey'in Huzur Ve Güvenligi Için Metruk Binalar Tek Tek Yikiliyor
Karacabey Belediyesi tarafindan yillardir uygulanan metruk binalarin yikim islemi gerek muhtarlar gerekse vatandaslarin ihbari dogrultusunda titizlikle sürdürülüyor. Gelen bildirim sonrasi bina sahipleri ile görüserek gerekli prosedürleri yerine getiren Karacabey Belediyesi’ne bagli ekipler, vakit kaybetmeden yikim islemini gerçeklestiriyor. Karacabey Belediyesi, yillardir kararli bir sekilde sürdürdügü metruk binalarin yikim islemlerine, 2021 yilinda da merkez ve kirsalda tüm hiziyla devam ediyor.

Son olarak Sirabademler Mahallesi’nde yikimi gerçeklestirilen bina sonucu ortaya çikan 1168 m2’lik bir alan, geçici otopark olarak kullanilmak üzere bölge halkinin kullanimina açildi.

Yikimin ardindan alanda incelemelerde bulunan Belediye Baskani Ali Özkan, bu uygulama sayesinde özellikle mahalle sakinleri için harabeye dönen, kullanilamaz durumda olan ve risk olusturmakla birlikte görüntü kirliligine de neden olan metruk binalarin ortadan kaldirildigini belirtti.

Öte yandan, metruk binalarin yikilmasinin ardindan ortaya çikan bos alanlarin, yapilan düzenlemelerle geçici süreyle de olsa otopark olarak faaliyet göstermesi, bölge sakinleri tarafindan da memnuniyetle karsilaniyor.
Kaynak: İHA