Japonya'yi Vuran Sel Ve Heyelanin Bilançosu Netlesiyor Açiklamasi 2 Ölü

Japonya’da siddetli yagisin yol açtigi sel ve heyelanin ardindan Atami sehrinde yürütülen çalismalarda 2 kisinin cansiz bedenine ulasildi.

Japonya'yi Vuran Sel Ve Heyelanin Bilançosu Netlesiyor Açiklamasi 2 Ölü
Kanagawa, Shizuoka ve Chiba eyaletleri basta olmak üzere Japonya’nin farkli kesimlerinde etki gösteren siddetli yagisin yol açtigi sel ve heyelanda bilanço netlesmeye basladi.

Shizuoka eyaletinde bulunan Atami sehrinde 20 kisinin kayip olarak kayitlara geçtiginin bildirilmesinin ardindan bölgede yürütülen çalismalarda yerel yetkililer 2 kisinin cansiz bedenine ulasildigini belirtti.

Kanagawa ve Shizuoka eyaletlerindeki nehirlerde yükselen su seviyeleri nedeniyle bölge sakinlerine yönelik tahliye uyarisi yapilirken, Kise nehrindeki bir köprü yükselen su seviyesine dayanamayarak çöktü. Toplu tasima da yagistan olumsuz etkilenirken, Tokyo ve Osaka arasindaki hizli tren seferlerinin kisa süreligine askiya alindigi açiklandi.

Sokaklar çamurla kaplandi

Kanagawa eyaletindeki Ninomiya kasabasinda sokaklar çamurla kapanirken, ayni eyaletteki Tohmei karayolunda meydana gelen toprak kaymasi nedeniyle araç trafiginde aksama yasandi. Kanagawa ve Shizuoka eyaletinde birçok bölge sular altinda kaldi, araçlarin trafikte ilerlemekte güçlük çektigi kameralara yansidi.

Pazartesiye kadar sürecek

Japonya Meteoroloji Ajansi’ndan (JMA) yapilan açiklamada, mevsimsel saganak yagislarin Japon Denizi kiyilarindaki bölgelerde Pazartesi gününe dek etkisini sürdürecegi belirtildi. Yerel otoriteler, riskli bölgelerde yasayan sakinleri tahliye uyarilarina karsi hazirlikli olmaya çagirirken, Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’ne bagli ekipler de arama kurtarma faaliyetine destek vermek üzere felaketten etkilenen bölgelere gönderildi.
Kaynak: İHA