Istanbul'da Hafta Sonunun Ilk Günü Trafik Yogunlugu Yasaniyor

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsaminda uygulanan kisitlamalarin kaldirilmasinin ardindan Istanbul'da hafta sonunun ilk günü trafik yogunlugu yasaniyor.

Kovid-19 tedbirleri kapsaminda 1 Temmuz itibariyla baslayan normallesme sürecinin ilk hafta sonunda, havanin da kapali olmasiyla Istanbullular güne sakin baslarken ögleden sonra kentteki hareketlilik artti.

Sabah saatlerinde az sayida vatandasin sahil kesimlerinde vakit geçirdigi, buralardaki kahvalti mekanlarinda oturdugu görülerken, öglene dogru insan hareketliligi olustu.

Sahil kesimlerinde aileleriyle piknik yapanlar, bisiklete binenler ve evcil hayvanlarini gezdirenler gözlenirken, kentte en fazla olta balikçiliginin yapildigi Galata Köprüsü'nün de her yasta amatör balikçiyla dolu oldugu görüldü.

Kentte araliklarla etkili olan yagis nedeniyle Anadolu Yakasi'ndaki sahillerin ise sakin oldugu gözlendi.

- Trafik yogunlugu yüzde 53 ölçüldü

Kentte Anadolu ve Avrupa yakalarinda TEM otoyolu ve D-100 kara yolu ve baglanti yollarinda trafik yogunlugu yasaniyor.

15 Temmuz Sehitler Köprüsü'nde Edirne, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de Ankara istikametinde trafik yogunlugu olusurken, D-100 kara yolunda Bakirköy'den Zincirlikuyu'ya kadar trafik bazi yerlerde akici, bazi yerlerde de yogun ilerliyor.

Bahçelievler-Avcilar istikametinde de trafik yogunlasirken, TEM otoyolunda da Gaziosmanpasa'dan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne kadar trafik agir ilerliyor.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Trafik Yogunluk Haritasi'na göre saat 14.00 itibariyla trafik yogunlugu yüzde 53 olarak ölçüldü.

Kaynak: AA