Filistinli Ebu Atvan, Idari Tutuklulugunu Protesto Amaciyla Baslattigi Açlik Grevinde 60'Inci Gününe Girdi

Israil’in idari tutukluluk uygulamasiyla alikonulan Filistinli Gazanfer Ebu Atvan, bu durumu protesto etmek için 2 aydan beri açlik grevini sürdürüyor.

Filistin Esirler Cemiyetinden yapilan yazili açiklamada, 28 yasindaki Ebu Atvan'in "idari tutuklulugunu protesto için" baslattigi açlik grevini 60'inci gününde de araliksiz sürdürdügü belirtildi.

Israil makamlarinin, açlik grevinin üzerinden iki ay geçmesine ve saglik durumunun ciddiyetine ragmen Ebu Atvan hakkinda gerçek ve adil çözümler sunma konusunda hala adim atmadigi ifade edilen açiklamada, raporlar incelendiginde Ebu Atvan'in ani ölüm, felç ve tedavisi mümkün olmayan saglik sorunlariyla karsi karsiya olma ihtimalinin bulundugu aktarildi.

- Israil hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

Filistin kaynaklarina göre Israil hapishanelerinde 365'i "idari tutuklu" olmak üzere yaklasik 4 bin 500 Filistinli bulunuyor.

Israil, "idari tutukluluk" adini verdigi uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayali 1 ila 6 ay alikoyabiliyor.

Tutuklunun, "Israil'in güvenligi için tehlike teskil ettigine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadinda bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yila kadar uzatabiliyor.

Kaynak: AA