Çanakkale'de Tatilcilerin Feribot Çilesi Basladi

Marmara ile Trakya’dan Çanakkale ve Ege Bölgesi’ne gelen tatilciler, 2 kilometrelik feribot kuyrugu olusturdu. Sicak havada uzun araç kuyruklarinda bunalan vatandaslar, çareyi gölge alanlarda bekleyerek geçirdi.

Çanakkale'de Tatilcilerin Feribot Çilesi Basladi


Çanakkale’de, dün aksam saatlerinden itibaren baslayan feribot yogunlugu bugün de devam etti. Otomobilleriyle Marmara ve Trakya Bölgesi’nden Ege ile Akdeniz’e Bölgesi’ne gitmek isteyen tatilciler, Çanakkale’nin Gelibolu, Eceabat ilçesi ve Kilitbahir köyünde uzun araç kuyruklari olusturdu. Kilitbahir köyünden, Çanakkale Bogazi ve Adalar hattinda feribotla tasimacilik yapan GESTAS A.S. feribotuyla Avrupa Yakasi’ndan Anadolu Yakasi’na geçmek isteyen vatandaslar, yaklasik 2 kilometrelik araç kuyrugu olusturdu. Kilitbahir köyündeki feribot kuyrugu, Çamburnu mevkiine kadar uzadi. Bunaltici sicak havanin etkisinden kurtulmak isteyen bazi vatandaslar, çareyi araçlarindan çikarak gölge alanlarda beklemekte buldu.

“1 saattir kuyruktayiz”

Edirne’den Çanakkale’ye geldigini belirten Nafize Yilmaz, “Sicakta bu feribot kuyrugunu beklemek çok sikici. 1 saattir kuyruktayiz. Eceabat’ta sansimizi denedik orada da çok kuyruk vardi. Buranin biraz daha akici olabilecegini düsünerek buraya geldik ama ayni manzara ile karsilastik” dedi.



“Fransa’dan 4 bin kilometre yol geldim”

Ailesiyle birlikte Fransa’dan Çanakkale’deki halasini ziyaret için 4 bin kilometre yol geldigini belirten Cuma Arslan, “Yaklasik 45 dakikadir kuyruk bekliyoruz feribot için. 4 bin kilometre yol geldik, su yarim saatte gördügümüz saygisizlik kadar bir sey görmedik. Çok saygisiz bir milletiz öyle söyleyeyim. Ben tüm yol boyunca sirami tek tek bekleyerek gelirken, kimsenin hakkina geçmezken burada neden böyle bir sey oluyor” diye konustu.

18 Mart 2022 tarihinde hizmete açilmasi beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili de açiklamalarda bulunan Arslan, “Köprünün yapilmasi süper bir sey. Isterse havadan yapsinlar, havadan da geçeriz. Bizim için degisen hiçbir sey yok. Nerede hizli olursa oradan gideriz. Köprüyü onayliyoruz tabii ki en azindan su rezilligi çekmeyiz" dedi.



Feribotlar doldur bosalt sistemiyle çalisiyor

Çanakkale Bogazi ve Adalar hattinda deniz ulasimini saglayan GESTAS A.S.’ye ait feribotlar, saatsiz olarak çalismaya basladi.

Çanakkale-Eceabat hattinda 2, Çanakkale-Kilitbahir hattinda 4, Lapseki-Gelibolu hattinda ise 7 feribot doldur bosalt sistemiyle çalisiyor.
Kaynak: İHA