Karantinayi Ihlal Etti, 'HES Kodu' Ele Verdi Açiklamasi Polis Caddede Dolasirken Yakaladi

Kirikkale’de korona virüs denetimi yapan ekipler, karantinada olmasi gerekirken insan yogunlugunun en fazla oldugu caddede dolasan genç vatandasi "HES kodu" sorgusunda tespit etti. Karantinaya alinan riskli grubundaki gence 4 bin 50 lira idari para cezasi uygulandi.

Karantinayi Ihlal Etti, 'HES Kodu' Ele Verdi Açiklamasi Polis Caddede Dolasirken Yakaladi
Kirikkale’de korona virüsü (Covid-19) pozitif vaka artisinin önüne geçebilmek için gece saatlerine kadar denetim yapildi. Valilik koordinesinde Il Salgin Denetim Merkezi ekipleri ve polis, insan yogunlugunun en fazla oldugu cadde ve parklarda "HES kodu" ve maske kontrollerini gerçeklestirdi.

Atatürk Caddesi üzerinde uygulama noktasi olusturan Motosikletli Polis Timleri, vatandaslarin "HES kodu" ve "GBT" (Genel Bilgi Toplama) sorgulamasini yapti. "HES kodu" sorgusunda temasli oldugu tespit edilen Osman Y. (27), insan yogunlugunun en fazla oldugu caddede dolasirken yakalandi. PCR testi pozitif olan annesinden dolayi riskli gurubuna dahil olan Osman Y., filyasyon ekiplerince karantinaya götürüldü. 4 bin 50 lira da idari para cezasi uygulandi.

Salgin Denetim Merkezi ekiplerince, cadde, park ve kafe gibi insan yogunlugunun fazla oldugu alanlarda maske kontrolleri yapildi. Maskesiz dolasan vatandaslar uyarildi. Bazi vatandaslara da maske dagitildi. Kafe isletme sahiplerine de uyari yapan ekipler, yakin derece akraba olmayan müsterilerin 60 santimetrelik mesafe kuralina uymalari istendi.
Kaynak: İHA