Gezi Sehidi Mustafa Sari'nin Ismi Polis Merkezine Verildi

Gezi olaylari sirasinda eylemcilere müdahale ederken köprü insaatindan düserek sehit olan Komiser Mustafa Sari’nin ismi yeni yapilan polis merkezine verildi.

Gezi Sehidi Mustafa Sari'nin Ismi Polis Merkezine Verildi
Istanbul Taksim’de bulunan Gezi Parki’nda çevre düzenlemesi yapildigi sirada agaç kesildigi öne sürülerek eylem yapilmis ve bu eylemler kisa sürede tüm Türkiye’ye yayilarak kalkismaya dönüsmüstü. Yaklasik 1 ay süren eylemler sirasinda Adana’da 6 Haziran 2013 tarihinde eylem yapanlara müdahale sirasinda köprü insaatindan düsen komiser Mustafa Sari 7 Haziran günü kaldirildigi hastanede sehit düstü. Gezi olaylarinin tek polis sehidi olan Sari’nin adinin yasatilmasi için Adana Emniyet Müdürü Doga Inci, sehidin ismini Pinar Mahallesi’ne yapilan yeni polis merkezine verdi.

Polis merkezinin açilisi Adana Valisi Süleyman Elban tarafindan yapilirken açilisa sehidin annesi Elife Sari, agabeyleri, kiz kardesleri ve kendi ismini tasiyan yegenleri katildi.

Anne Elife Sari, vatan için sehit olan oglunun isminin yasatilmasinin kendilerine gurur verdigini, oglunun hem sehit oldugunu hem de isminin ölümsüzlestigini söyledi
Kaynak: İHA