Amasya Kalesi Ve Yaliboyu Evleri Maviye Büründü

Korona virüs (Kovid-19) asi tablosunda yüzde 75,1’lik oranla mavi kategoriye yükselen Amasya’da duyarliligi artirmak amaciyla sehrin tarihi kalesi ve Yaliboyu evleri mavi renge büründü.

Amasya Kalesi Ve Yaliboyu Evleri Maviye Büründü
Amasya Valiligi’nin yaptigi sosyal medya paylasiminda “Mavi güzel Amasya’miza çok yakisti. Hem Türkiye geneli asi haritasinda hem de binlerce yillik tarihimize sahitlik eden UNESCO Dünya Kültür Mirasi Geçici Listesindeki görkemli Harsena Kalesinde. Halkimiza bir kez daha tesekkür ederiz. Gelin gençler bu renge siz de katilin” ifadeleri yer aldi.

Asilanma oraninda yüzde 75’i geçerek Karadeniz Bölgesi’nde mavi kategoriye katilan ilk il olunmasinin Amasyalilarin basarisi oldugunu belirten Vali Mustafa Masatli, bu önemli mücadeleye destek verenlere tesekkür etti. Esnaflari dolasarak asil hedefin rehavete kapilmadan ve kurallara uyarak bu orani yüzde 100’e ulastirmak oldugunu vurgulayan Masatli, Sonbahar mevsimi gelmeden tüm vatandaslarin 2 doz asisini yaptirmis olmalarinin çok önemli oldugunu ve salginin üstesinden ancak bu sekilde gelinebilecegine isaret etti.
Kaynak: İHA