Belediye Ekipleri Atik Su Hattinda Yasanan Soruna Aninda Müdahale Etti

Aydin’in Kusadasi ilçesinde, Kurban Bayrami dolayisiyla yasanan yogunluktan dolayi Karaova Mahallesi’ndeki Zitur Sitesi önünden geçen atik su hattinda patlak olustu. Aydin Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI) ile Kusadasi Belediyesi ekiplerinin aninda müdahale ettigi su taskini büyümeden önlendi.

Belediye Ekipleri Atik Su Hattinda Yasanan Soruna Aninda Müdahale Etti


Kusadasi’nin nüfusu 9 günlük Kurban Bayrami tatilinde yaklasik 1 milyona ulasti. Kenti ziyaret etmeye gelen yerli turistlerin konaklamak için en çok tercih ettigi yer yazlik evlerin bulundugu Karaova Mahallesi oldu. Yogunluk nedeniyle Zitur Sitesi önünden geçen atik su hattinda ariza meydana geldi. Atik sularin denize karismasi üzerine ASKI ve Kusadasi Belediyesi ekipleri bölgeye giderek yasanan olumsuzluga aninda müdahale etti. Taskinin Aydin BSB ve Kusadasi Belediyesi Acil Müdahale Ekipleri tarafindan denize karismasi önlendi. Kusadasi Belediye Baskan Yardimcilari Oguzhan Turan, Seyfi Seyhan Suvari ve Özgür Batçioglu da alanda incele yapti.

ASKI Daire Baskanligi’ndan konuya iliskin yapilan açiklamada, "Bayram tatili nedeniyle 1 milyona ulasan nüfus yogunlugunun olusturdugu asiri tüketim sebebiyle bir noktada yasanan iletim hatti arizasina, ekiplerimiz hizlica müdahale ederek olusan ariza giderilmistir" denildi.

Arizanin hizlica giderilmesi vatandaslar tarafindan da takdirle karsilandi. Karaova Mahallesi’ndeki Zitur Sitesi Baskani Tülin Ünsalan, “ASKI ve Kusadasi Belediyesi ekipleri yasanan ariza çok hizli müdahale etti. Ekipler haber vermemizin ardindan 10 dakika gibi bir sürede hemen buraya geldi. Kendilerine çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Site sakini Hüseyin Tonay ise “Kusadasi, 9 günlük Kurban Bayrami’nda tatilci akinina ugradi. Bu tür arizalarin yasanmasi normal. Aydin Büyüksehir Belediyesi ile Kusadasi Belediyesi ekipleri meydana gelen arizayi aninda çözdü” diye konustu.

(Ismail Ümit Dilsen/IHA)
Kaynak: İHA