Yedi Renkli Egirdir Gölü'nde Bayram Tatili Yogunlugu

Isparta’da vatandaslar, Kurban Bayrami tatilinde ‘Yedi renkli göl’ olarak bilinen Egirdir Gölü’ne akin etti. Plajlari dolduran vatandaslar, sicak havada gölün serin sularinin tadini çikardi.

Yedi Renkli Egirdir Gölü'nde Bayram Tatili Yogunlugu
Egirdir ilçesine adini veren ve günün degisik zamanlarinda mavi, yesil tonlara büründügü için ‘yedi renkli göl’ olarak adlandirilan Egirdir Gölü, essiz manzarasi ve plajlariyla ziyaretçilerini agirliyor. 9 günlük Kurban Bayrami tatilinde de Isparta ve çevre illerdeki vatandaslar Egirdir Gölü’ne akin etti. Sicak havada serinlemek isteyenler, ince kum özelligine sahip Altinkum Plaji ile Beydere köyü yakinlarinda bulunan Bedre Plaji’ni doldurdu. Plajlarda yogunluk olusurken, vatandaslar hem serin sularin hem de kumsalin tadini çikardi.

“Gayet güzel, hosuma gitti”

Konya’dan Egirdir Gölü’ne gelen Gürkan Ates, bir arkadasinin tavsiyesi üzerine ilk kez geldigini söyledi.

Ates, “Gayet güzel, hosuma gitti. Yogunluk var. Onun disinda su gayet güzel. Zaten kamp için gelmistim” dedi.

“Egirdir Gölü Isparta’nin cenneti gibi”

Ailesiyle birlikte göle yüzmeye gelen Ahmet Çelik de bu yaz mevsiminde üçüncü kez geldigini belirtti.

Çocuklari eglendirmek için Egirdir Gölü’nü tercih ettiklerine deginen Çelik, “Çocuklar kumsalda oynasiyor. Egirdir Gölü Isparta’nin cenneti gibi. Buraya can veren bir nokta. Civil civil, tertemiz, sahane bir yer” diye konustu.

“Antalya’ya gidemedigimiz için buraya geliyoruz”

Cemal Aksoy da sik sik geldigini belirterek, 2 saatlik mesafede olan Antalya’ya gidemediklerini onun için Egirdir’de suya girdiklerini söyledi.

Aksoy, “Buralarda egleniyoruz. Biraz kalabalik, biz de bir seyler yapip vakit geçiriyoruz” dedi.

“Her hafta sonu gelmeye çalisiyoruz”

Konya’nin Aksehir ilçesinden geldigini belirten Kadir Yaman, gölün biraz kirli ve kalabalik oldugunu söyledi.

Yaman, “Göl güzel, memnun oldugum için Egirdir’e geliyoruz. Buraya Iç Anadolu’nun denizi gibi diyebiliriz. Her hafta sonu gelmeye çalisiyoruz. 1 saatlik yolumuz var” dedi.

Kaynak: İHA