Yaslilara Kisisel Bakim Ve Yikama Hizmeti Yeniden Basladi

Samsun’da korona virüs(Kovid-19) nedeniyle geçen yil ara verilen yaslilara kisisel bakim ve yikama hizmeti yeniden verilmeye baslandi.

Yaslilara Kisisel Bakim Ve Yikama Hizmeti Yeniden Basladi
Evde bakim hizmetleri kapsaminda Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi periyodik olarak ihtiyaç sahibi yaslilari ziyaret ederek ihtiyaçlarini gideriyor. Ekipler, ziyarette yaslilarin temel bakim, saç-sakal kesimi, evlerinin temizligi, yemeklerinin pisirilmesi ve bulasiklarinin yikanmasi gibi ihtiyaçlarini karsiliyor. Yapilan hizmetlerle yaslilarin kendilerini yalniz ve çaresiz hissetmemeleri saglaniyor. Ayrica Evde Bakim hizmetinde ekipler, yaslilarin saglik sorunlari sebebiyle hastanelere ulasimlari ve kamusal anlamda yaptiklari islemler konusunda da yardimci oluyor.

Büyüksehir her zaman yaninizda

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Kimse yoksa Büyüksehir var’ diyerek yürüttügümüz çalismalarimizda bakima muhtaç tüm vatandaslarimizin yanindayiz. Bundan sonra da olmaya devam edecegiz" dedi.

Evde yikama hizmetlerinden yas ve cinsiyet ayrimi gözetmeksizin evden çikamayacak durumda olan yasli, hasta ve engelli tüm vatandaslarin faydalanabildigini söyleyen Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi Yasli Hizmetleri Sube Müdürü Selim Yazici ise, "Geçen yil Mart ayindan itibaren veremedigimiz kisisel bakim ve banyo hizmetine 28 Haziran itibariyle yeniden basladik. 13 ilçede 42 personel ve 21 ekiple gerçeklestiriyoruz. Tedbirlerimizi de elden birakmiyoruz. Özel kiyafetler maske eldiven ve siperlik kullanarak personelimiz bu hizmetlerin yerine getirilmesine özen gösteriyor. Iki haftalik zaman diliminde 65 yas üstü yasli ve engelli vatandaslarimizdan 905 kisiye ev temizligi, 262 kisiye de kisisel bakim hizmeti verildi.

Kurban Bayrami öncesinde de talepler oldukça artti” dedi.

Yasli, hasta ve engelli yakini olan vatandaslar, Büyüksehir Belediyesi’nin hizmetlerinden büyük mutluluk duyduklarini ifade ederek Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir ve ekibini kutladi.
Kaynak: İHA