Atiklar Sifirlandi, Agaçlar Kurtarildi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayesinde, dönüsebilen atiklarin kontrol altina alinmasi için baslatilan “Sifir Atik Projesi” kapsaminda Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin birimlerinde uyguladigi çalisma ile 26 ayda 23 bin ton kagidin geri dönüsümüyle 380 agaç kesilmekten kurtuldu. 607 bin 394 metreküp de su tasarrufu saglandi. Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir,"Sifir Atik Projesi kapsaminda 26 ayda saglanan dönüsümle önemli bir tasarruf elde ettik. Büyüksehir olarak bu konudaki kararliligimiz devam edecek” dedi.

Atiklar Sifirlandi, Agaçlar Kurtarildi


Israfin önlenmesi, kaynaklarin daha verimli kullanilmasi ve çevreyi koruma bilincinin olusturulmasi amaciyla baslanilan Sifir Atik Projesi ile çevre korunurken ekonomiye de büyük katki saglaniyor. Samsun Büyüksehir Belediyesi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayelerinde Çevre ve Sehircilik Bakanliginca baslatilan Sifir Atik Projesi’ne verdigi destek kapsaminda tüm bina ve yerleskelerine sifir atik kumbaralari yerlestirerek atiklari kaynaginda ayristirdi.

Büyük tasarruf

Ardindan çevre kirliliginin önlenmesi, bertaraf tesislerinin ömrünün uzatilmasi, atik olusumunun azaltilmasi, gelecek nesillere daha temiz ve daha yasanabilir bir çevre birakilmasi ve ekonomiye katma deger saglanmasi bakimindan yaptigi çalismalarla tüm yerel yönetimlere örnek oldu. Sifir atik konusunda sergiledigi performans ile Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü’nden 8 birimi ‘Sifir Atik Belgesi’ alan Samsun Büyüksehir Belediyesi 26 ayda atiklari kaynaginda ayristirarak toplanan 23 bin 228 ton kagit ile 380 agacin kesilmesini önledi. Ayrica 607 bin 394 metreküp de su tasarrufu saglandi.

Çevre duyarliligindan asla taviz yok

Tüketimin hizla arttigini, kaynaklarin sinirli olmasi nedeniyle israfin önlenmesinin de büyük önem tasidigini söyleyen Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Sifir Atik Projesi’nin amacina ulasmasi için Büyüksehir Belediyesi olarak gerekli çalismalari yaptiklarini dile getirerek, “Sifir Atik Projesi kapsaminda 26 ayda saglanan dönüsümle önemli bir tasarruf elde ettik. Büyüksehir olarak bu konudaki kararliligimiz devam edecek. Doga ve çevreye olan duyarliligimizdan asla taviz vermeden gelecege daha yasanabilir bir Samsun birakmak için var gücümüzle çalisiyoruz. Sehrimizdeki kaynaklarin verimli kullanilmasi, israfin önlenmesi, atik olusumunun önlenmesi ya da minimize edilmesi ve olusan atigin toplanarak geri kazanimini saglamak adina çalismalarimiz devam edecek. Tüm hedefimiz gelecek nesillerimize yemyesil nefes alinabilir bir Samsun birakmak" diye konustu.

Kaynak: İHA