Arhavi'deki Selde Evleri Yikilan Aile Son Anda Kurtulmayi Basardi

Evi yikilan Serkan Simsek: 'Evimizin yikilisini babamla uzaktan canli canli seyrettik. 10 dakika içinde yikildi, dere aldi evi komple götürdü'

Artvin'in Arhavi ilçesinde dün Kapisre Deresi'nin tasmasi sonucu evleri yikilan Simsek ailesi bir kaç dakika önce evden çikarak hayatta kaldi.

Ilçeye bagli Cumhuriyet Mahallesi'nde Kapisre Deresi'nin kiyisindaki iki katli evde babasi, esi ve iki çocuguyla yasayan Serkan Simsek, deredeki suyun yükselmesi sonrasi tedirgin olarak ailesini evden çikardi.

Ailenin evden ayrilmasindan kisa süre sonra sel sulari evi tamamen yikti.

Serkan Simsek, AA muhabirine, ailesiyle birlikte 35 yildir ayni evde yasadigini söyledi.

Sel felaketinin yasandigi dün sabah saat 08.30 siralarinda uyandiginda derenin yükseldigini gördügünü anlatan Simsek, esi ve çocuklarini evden çikararak ilçe merkezine getirdigini aktardi.

Geri döndügünde sularin daha da yükseldigini gördügünü ifade eden Simsek, "Babami da evden çikararak oradan uzaklastik. Ev daha sonra yikildi. Evden hiçbir sey alamadik. Kimligimiz, cüzdanimiz her sey evle gitti." dedi.

Simsek, her seye ragmen ailesine zarar gelmedigi için sükrettiklerini dile getirerek, "Allah'a sükür canimizi kurtardik. Eger sel gece olsaydi belki de canimizi da kurtaramayacaktik. Gündüz yasanmasi sansimizdi." diye konustu.

Suyun büyüdükçe büyüdügünü ve çocuklarin korktugunu belirten Simsek, söyle devam etti:

"Çocuklar korktugu için önce çocuklari çikardim. Babam 'korkma bir sey olmaz' diyordu ama onu da ikna ettim ve evden çikardim. Ev baba yadigari. Bu evi babam elleriyle yapmisti. Burada dogduk büyüdük. Anilari olan bir evdi. Içimiz buruk. Sel felaketiyle anilarimiz da gitti. Sekiz kardes bu evde büyüdük."

Simsek, daha önce de derede suyun yükseldigi dönemler oldugunu ancak ilk defa sularin bu denli yükseldigini gördügünü anlatarak, bu durumun da felakete neden oldugunu vurguladi.

Evsiz barksiz kaldiklarini ancak devletin yanlarinda olacagindan emin olduklarini dile getiren Simsek, sunlari kaydetti:

"Iki katli evimiz gitti. Yataktan nasil kalktiysak evden öyle çiktik. Evimizin yikilisini babamla uzaktan canli canli seyrettik. 10 dakika içinde yikildi, dere aldi evi komple götürdü. Babam gözyaslarini tutamadi agladi. Arkadasimin emanet bir evi var simdilik babam, esim ve çocuklarimla geçici olarak orada yasiyorum."

Öte yandan, Simsek'in evinin yikildigi anlar, derenin karsisindaki komsulari tarafindan cep telefonu ile kaydedildi. Görüntülerde, yükselen sel sulari nedeniyle saniyeler içinde evin tamamen yikilarak dereye sürüklendigi anlar yer aldi.

Kaynak: AA