AFAD'dan Artvin Ve Rize'deki Sel Felaketiyle Ilgili Açiklama

Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD), Artvin’in Arhavi ilçesi ve Rize’nin Findikli ilçelerinde yogun yagis nedeniyle derelerin tasmasi sonucu meydana gelen sel felaketi hakkinda açiklamada bulundu.

AFAD'dan Artvin Ve Rize'deki Sel Felaketiyle Ilgili Açiklama
AFAD’dan yapilan açiklamada dün aksam saatlerinden itibaren Artvin ili Arhavi ilçesinde etkili olan asiri yagislar sonucunda bölgede sel ve su baskinlari meydana geldigi ve yagislar neticesinde Arhavi deresinin tastigi ayrica ilçe merkezi ve köy yollarinin da bu durumdan etkilendigi bildirildi.

Arhavi ilçesinde mahsur kalan 6 kisi ile Murgul ilçesinde mahsur kalan 9 vatandas güvenli alanlara transfer edilirken Arhavi ilçesinden yaklasik 200 kisinin de tahliye edilerek güvenli alanlara yerlestirildigi bildirildi.

AFAD’dan yapilan açiklamada su ifadeler kullanildi:

“AFAD, AKUT, Emniyet, Özel Idare, Karayollari, DSI ve Jandarma Ekipleri olay bölgesine koordineli sekilde sevk edilmistir. Artvin ili Arhavi ilçesine Rize, Ardahan ve Erzurum illerinden ihtiyaçlar dogrultusunda personel ve is makinesi görevlendirmesi yapilmistir.

Bölgeye, Türk Kizilay tarafindan 1 adet ikram araci ve Saglik Bakanligi tarafindan 8 araç ile 24 personel görevlendirilmistir. Ayrica haberlesme altyapisini desteklemek amaciyla bölgeye mobil baz istasyonu sevk edilmistir. Rize ili Findikli ilçesinde bulunan Arili ve Çaglayan derelerinin tastigi ve dere güzergahi üzerinde birçok noktada mahsur kalmalarin meydana geldigi, Ardesen Tunca beldesi güzergahinda ise dere taskinlarinin gerçeklestigi ve buna bagli mahsur kalmalarin olustugu ihbarlari alinmistir.

Meteorolojiden alinan 22 Temmuz 2021 06.00 verilerine göre Hopa ilçesine 83 kg, Arhavi ilçesine 74 kg, Findikli ilçesine 79,6 kg, Çamlihemsin ilçesine 64,9 kg ve Ardesen Yesiltepe’ye 64 kg yagis düsmüstür. Gelismeler AFAD tarafindan takip edilmektedir.”
Kaynak: İHA