Yunanistan'da Asi Karsitlari Polisle Çatisti

Yunanistan’da hükümetin, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi asiyi zorunlu hale getirme kararina itiraz eden asi karsitlari ile polis arasinda çatisma çikti.

Baskent Atina’da sehir merkezindeki Sintagma Meydaninda toplanan yüzlerce kisi hükümetin zorunlu asilama programini protesto etti.

Birçok papazin katildigi protestoda Yunan bayraklari, büyük boyda haç ve ikonlar tasiyan göstericilerin kendilerini uyaran emniyet güçlerine tas ve su siseleri firlatmasi üzerine polis, göz yasartici gaz ve ses bombasi kullanarak müdahale etti.

Öte yandan, Atina Üniversitesi önünde toplanan bir grup asi karsiti göstericiye tepki gösteren solcu grup arasinda kisa süreli arbede yasandi.

Gruplarin birbirilerine tas ve sopalarla saldirdigi olayda bir kisi yaralanirken, polisin 5 kisiyi gözaltina aldigi belirtildi.

Ülkenin ikinci büyük kenti olan Selanik’te de asi karsitlari protesto eylemi düzenledi.

Selanik Limani’ndaki Beyaz Kule önünde toplanarak sehir merkezine yürüyen göstericiler, Yunan bayraklari ve "Zorunlu asilamaya hayir" yazili pankartlar tasidi.

Yunanistan Basbakani Kiryakos Miçotakis, 1 Eylül’den itibaren kamudaki saglik çalisanlarina ve huzurevi personeline Kovid-19 asisi zorunlulugu getirilecegini açiklamisti.

Birçok Avrupa ülkesinde uygulanan Kovid-19 asi sertifikasinin Yunanistan’da da uygulanmaya baslanacagini açiklayan Miçotakis, tiyatrolar, spor salonlari ve eglence mekanlari gibi kapali yerlere 16 Temmuz’dan itibaren sadece asili kisilerin girisine izin verilecegini bildirmisti.

???????

Kaynak: AA