Taliban Sözcüsü, Türkiye Ile Iyi Iliskiler Kurmak Istediklerini Söyledi

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, özellikle Müslüman ülkelerden Afganistan'da siyasi çözüm ve savasin sona erdirilmesi konusunda destek istediklerini, Türkiye ile de iyi iliskiler içinde olmayi arzu ettiklerini belirtti.

Mücahid, TRT Arabi'ye yabanci güçlerin Afganistan'dan çekilmesi, Kabil Havaalaninin isletilmesi ve Doha'da yürütülen Afganlar arasi baris müzakereleri konusunda degerlendirmelerde bulundu.

Taliban sözcüsü, Afganistan'da sorunun çözümünün kapsayici bir Islam hükümetinde oldugunu savunarak, baris ve güvenligi yeniden canlandirmak ve yeniden insa sürecini baslatmak için diger ülkelerle çalismak istediklerini ifade etti.

Özellikle Müslüman ülkelerden Afganistan'da siyasi çözüm ve savasin sona erdirilmesi konusunda destek isteyen Mücahid, Türkiye ile de iyi iliskiler içinde olmayi arzu ettiklerini belirtti.

Mücahid, "Türkiye ile iyi iliskiler istiyoruz, Türkiye bizim kardesimiz, inanca dayali pek çok ortak noktamiz var. Türkiye'nin geçmisi birakip bugüne ve gelecege dönmesini istiyoruz. Ondan sonra diyalog isteyebiliriz." ifadelerini kullandi.

Istanbul'da yapilmasi arzu edilen baris konferansi konusunda, Afganistan'i ve bölgeyi barisa kavusturacak her firsati degerlendirdiklerini söyleyen Taliban sözcüsü, Kabil havaalaninin, diplomatik misyonlarin ve elçiliklerin güvenliginin Afganlarin sorumlulugunda oldugunu, aksi bir tutumu ülkenin içislerine müdahale olarak degerlendireceklerini kaydetti.

Mücahid, Katar'in baskenti Doha'daki Afganlar arasinda müzakerelerin yeniden baslamasindan iyi sonuçlar alinacagini ümit ettigini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA