Sicaktan Bunalan Ankaralilar Havuzlara Akin Etti

Yaklasik 40 dereceye varan hava sicakligindan bunalan Ankaralilar havuzlara ve aquaparklara akin etti.

Sicaktan Bunalan Ankaralilar Havuzlara Akin Etti
Kurban Bayrami dolayisiyla verilen 9 günlük tatilde sehir disina çikamayan Baskentliler, kavurucu sicaklarda serinlemek için tercihlerini havuzdan yana kullandi.

Pandemi kosullarini göz önünde bulundurarak bütün önlemlerin alindigini söyleyen aquapark ve havuz isletmecileri, bayramda tatile gidemeyen Ankaralilari havuzlara beklediklerini belirtti.



Havuzlara girmeden kapida HES kodu kontrolü

Isletmeci Kerim Sahin de havuzlara giris yapilmadan vatandaslarin HES kodlarinin kontrol edildigini söyleyerek, “Ankara biliyorsunuz son bir haftadir oldukça kavurucu sicaklarla sikintiya girdi. Insanlarin hepsi bu sicaktan dolayi serinleyecek yer ariyorlar. Bayram tatilinde disari çikamayan insanlar da bizleri tercih ediyorlar, kendilerine tesekkür ediyoruz. Sürekli klor ve asit takviyelerini, denetimlerimizi sürekli yapiyoruz. Bunun haricinde tabi ki kapi girislerinde atesleri ölçüyoruz ve HES kodu kontrollerini yapiyoruz” dedi.

Tatilini ailesiyle Ankara’da geçirdigini ifade eden ses sanatçisi Ankarali Ibocan, “Öncelikle herkesin bayramini kutluyorum, Allah nice bayramlara erismek nasip etsin. Bayramda Ankara‘dayiz, Ankara çok sicak. Mecbur çalisiyoruz isimizden dolayi. Ankara’ya böyle güzellikler katan degerli dostlarimiza tesekkür ediyoruz, sag olsunlar var olsunlar. Ailemizle birlikte geliyoruz, günümüzü degerlendiriyoruz çoluk çocuk. Gayet güzel geçiyor. Tatilde olan dostlarimiza da arkadaslarimiza söylüyorum sosyal mesafeyi korusunlar kendilerine dikkat etsinler iyi bayramlar diliyorum herkese” diye konustu.



"Havuzlarda kapasite tam dolu"

Ankara’nin Yenimahalle ilçesinde auqapark isletmeciligi yapan Ismail Öztürk havuzlara yogun bir ilginin oldugunu belirterek, “Batikent Çakirlar’da hizmet veriyoruz. Bayramda vatandasimiz denize gidemedi, denize gidemedi diye üzülmesinler Ankara’mizin göbeginde çok güzel hem serinleyecek hem de eglenebilecek bir aquaparklari var. Hizmet etmekten gurur duyuyoruz, sevinçliyiz insanlarimiz bizi bayramda yalniz birakmadilar. Herkesin bayramini kutlarim. Görüyorsunuz manzara böyle zaten. Su an kapasitemiz tam dolu kapilarimizi kapattik. Çikan olursa onlarin yerine, kimseyi magdur etmek istemiyoruz, herkes serinlesin istiyoruz. Herkes bu zevki bu eglenceyi tatsin kimse bundan geri kalmasin istiyoruz. Çikanin yerine aliyoruz müsterilerimizi” ifadelerini kullandi.

Bayramda bir yere gidemedikleri için havuzu tercih ettigini söyleyen Yusuf Babaoglu, “Bayram tatilindeyiz, tabi denize gidemedik su an için Ankara’da havuzun tadini çikartiyoruz. Ailecek geldik, ablam, yegenim, enistem bu sekilde" derken, pandemiden dolayi sehir disina çikamadigini ifade eden bir diger vatandas Arif Yildiz ise, “Bayramda bir yere gidemedik, pandemiden dolayi sikintilar oldugu için burasi çok sevdigimiz bir yer. O yüzden burayi tercih ettik, buradayiz egleniyoruz bayramimizi burada geçiriyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA