Milyarder Is Insani Jeff Bezoss Uzaya Çikti

Amazon’un kurucusu milyarder is insani Jeff Bezos, sahibi oldugu uzay arastirmalari sirketi Blue Origin’e ait roket ile uzaya çikmayi basardi. Bezoss, 3 kisilik ekibiyle uzaya gerçeklestirdigi 1.5 dakikalik seyahati basari ile tamamladi.

Milyarder Is Insani Jeff Bezoss Uzaya Çikti
Amazon’un kurucusu ve sahibi milyarder is insani Jeff Bezos, dünyanin merakla bekledigi uzay yolculugunu basari ile tamamladi. Kendisinin sahibi oldugu uzay arastirmalari sirketi Blue Origin’e ait New Shepard uzay araci ile ABD’nin Teksas eyaletinden uzaya gitmek üzere havalanan Bezos’a tarihin ilk "sivil ve pilotsuz uzay uçusu"nda kardesi Mark Bezos’un yani sira 82 yasindaki havaci Wally Funk ve 18 yasindaki Hollandali ögrenci Olivier Deamon eslik etti.

Türkiye saati ile 16.00’da ateslenen rokette yer alan ekip uzayda 1.5 dakika geçirdikten sonra dünyaya döndü. Uçus öncesinde basina yaptigi açiklamada heyecanli oldugunu belirten ve "Insanlar bana gergin olup olmadigimi soruyor. Gergin degilim ama neler ögrenecegimizi merak ediyorum" ifadelerini kullanan Bezos’un, uçus sirasinda da sikça mutlulugunu dile getirdigi ses kayitlarina yansidi. Internet üzerinden canli yayinlanan basarili uçus yaklasik 10 dakika sürdü. Firlatmanin ardindan mürettebati tasiyan kapsül basarili bir sekilde parasütlerle yer yüzüne ulasirken, kapsülün entegre oldugu roket de yeniden kullanilmak üzere sorunsuz bir inis gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA