Ankara'da Kurban Pazarlarinda Ve Kesimhanelerde Hareketlilik Yasaniyor

Baskentte Kurban Bayrami'nin birinci gününde kurban pazarlari ve kesimhanelerde yogunluk yasaniyor.

Bazi vatandaslar daha önceden satin aldiklari kurbanliklari kamyonetlere yükleyerek kesimhanelere götürürken kimileri ise kurban pazarinin yanindaki kesimhaneyi tercih etti.

Kesimhanedeki görevliler vatandaslari maske, mesafe, hijyen ve temizlik kurallari için siklikla uyardi.

Kesimhanenin yanindaki bekleme alaninda kurbanlarinin kesilmesi için sirasini bekleyenlere Pursaklar Belediyesince çay, simit ve pogaça ikram edildi.

Kurbanligini kestiren vatandaslardan Hüseyin Güngördü, AA muhabirine yaptigi açiklamada, tesisin hizmetlerinden memnun oldugunu ifade ederek, "Hizmet, basta hijyenik olmak üzere her yönden güzel. Elemanlar çok hizli çalisiyor, kisi kurbanini görüyor, kurbaninin nereye gittigini görüyor. Tesisin otopark alani da var, ikramlar var, bu hizmetler için tesekkür ediyoruz." dedi.

Bayram yogunlugundan firsat bulamayan ya da kurbanini daha uygun fiyata almak isteyenler ise bayramin birinci günü satis yerlerindeydi.

Alicilar, elde kalan kurbanliklar için saticilarla siki pazarliklar yapti. Bazi alici ve saticilar arasinda geçen çetin pazarliklar anlasmayla sonuçlanirken bazilari da pazarlikta anlasmaya varamadi.

Vatandaslar, kurbanliklari bayram öncesine göre daha uygun fiyata aldi.

Kurbanlik alimini bayramin ilk gününe birakan Ali Kanigür, "Kurbanlik düvemizi aldik. Pazarligimiz biraz sikiydi, iki taraf da anlasti. 6 bin 750 liraya aldik, iki aile kesecegiz." diye konustu.

Pazarlik yapan satici Murat Adar da "Bu bayram yine buna sükür iyi geçti. Kardesime kurbanligini verdik, etin kilosu 42-43 liraya geldi. Hayirli ugurlu olsun. Bu sene fiyatlar çok çok uygun. Geçen seneye göre satislarda bir tik düsüs var. Millet tatile gitti, 2 yildir pandemi vardi, millet de hakli." dedi.

Pazardaki saticilardan Seyithan Kaya ise Agri'dan geldigini belirterek kurban satislarinin bu yil çok iyi gittigini söyledi.

Ellerinde fazla hayvan kalmadigini dile getiren Kaya söyle devam etti:

"Burada satislarimiz 200-250 civarinda oldu. Bayramin birinci günü olmasina ragmen yine de iyi satislar oluyor. Insanlar bu pandemiden dolayi sikintilar yasiyor. Elhamdülillah insanlarimiz duyarli, kurban ibadetinden geri kalmiyor. Kalan kurbanliklar da bugün bitmezse yarin bitecek. Fiyatlar uygun, çok iyi. Yem, samanin pahali olmasina ragmen bu sene iyi. Bizde kurbanliklar 6 bin 500 liradan 40 bin liraya kadar."

Kentin bazi bölgelerinde kurban kesim ve hijyen kurallarina uyulmadigi da görüldü.

Kaynak: AA