TÜGVA Genç Diplomat Akademisi'nin 7'Incisi Baslatildi

Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA) Dis Iliskiler Koordinatörlügü tarafindan düzenlenen Genç Diplomat Akademisi'nin (GDA) yedincisi basladi.



Vakiftan yapilan açiklamaya göre, akademi, 2014 yilindan itibaren her yil siyaset, politika ve diplomasiye yakindan ilgili alanlarda ihtisas yapmayi, gelecekte bu alanda is sahibi olmayi hedefleyen gençlere yönelik düzenleniyor.

Gençlerin stratejik düsünce yapilarini gelistirmelerine katki saglamak, gelecek hedeflerini belirlemelerinde rehber olmak ve gençlere belirtilen alanlarda farkli bakis açilari kazandirarak standart egitime yeni bir soluk getirmek amaciyla yapilan program için, Türkiye'nin 81 ilinden mülakatlarda basarili olan 50 ögrenci TÜGVA Genel Merkez binasinda bulustu.

Alaninda uzman, profesör, akademisyen, büyükelçi ve bürokratlarin yer aldigi programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardimcisi Alparslan Bayraktar, Türkiye Maarif Vakfi (TMV) Baskani Prof. Dr. Birol Akgün, Ibn-i Haldun Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Iliskiler Ögretim Görevlisi Doç. Dr. Ali Aslan, Basin Ilan Kurumu Genel Müdürü Ridvan Duran, SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, yazar Mesut Özcan, kurumsal nezaket kurallari uzmani Ihsan Ataöv ve gazeteci Selim Cerrah gibi önemli isimler katilim sagladi.

Programinin sonunda gerekli katilimi saglayan ve basarili olan ögrencilere katilim sertifikasi verilecek.

Gençlere Ankara'da ilgili bakanlik ve kurumlari ziyaret etme imkani sunularak, yer almayi hedefledikleri alanlari birebir gözlemleme firsati saglanacak.

Kaynak: AA