'Toyota Hayalimdeki Araba' Resim Yarismasinin Sonuçlari Belli Oldu

Dünya çocuklarina "otomobilleri sevdirme ve onlarin hayal dünyalarini gelistirme" temasiyla Toyota tarafindan düzenlenen "Hayalimdeki Araba" resim yarismasinin Türkiye ayagi sonuçlandi.

Toyota açiklamasina göre, önceki yil salgin nedeniyle ertelenerek 2021 yili ile birlestirilen ve ilk kez Türkiye özelinde çevrim içi gerçeklestirilen yarismada, 4 farkli yas kategorisinde 3 binin üzerinde resim, uzman jüri tarafindan degerlendirildi.

???????Türkiye'de 9'uncu kez yapilan yarisma sonucu, 7 yas ve alti kategorisinde Manisa'dan Zeynep Su Taskiran, 8-11 yas kategorisinde Istanbul'dan Ulas Susup, 12-15 yas kategorisinde Istanbul'dan Naz Peri Irem Kurt ve ilk kez düzenlenen "Özel Egitim" kategorisinde de Ankara'dan Büsra Nalbant'in resimleri birincilige layik görüldü.

Konusunda uzman jüri heyetinin degerlendirmesi sonucu "7 Yas ve Alti" kategorisinde Istanbul'dan Deniz Günyel ikinci olurken, üçüncülügü ise yine Istanbul'dan Melis Ada Uyanik aldi. 8-11 yas kategorisinde ikinci Tekirdag'dan Uygar Gönüllü, üçüncü ise Istanbul'dan Manolya Özbasandaç oldu. Yarismanin "12-15 Yas" kategorisinde Konya'dan Defne Seven ikinciligi, Bolu'dan Rumeysa Düzgün de üçüncülügü elde etti. "Özel Egitim" kategorisinde ise yarismaya Ankara'dan katilan Mert Can Çetinkaya ikinci, Riza Mert de üçüncü sirada yer aldi. Yarismada ilk 3 sirayi paylasanlar, 1.500-3 bin 500 TL arasinda degisen Teknosa hediye çekleriyle ödüllendirildi.

Toyota'nin dünya çapinda gerçeklestirdigi yarismanin Türkiye bölümünde dijital ortama aktarilarak gönderilen resimlerde çocuklar gelecekte otomobillerin nasil olacagini hayal ederek tuvale yansitti. Bu yil "7 Yas Alti" kategorisinde 986, "8-11 Yas" kategorisinde 1.612, "12-15 Yas" kategorisinde 418 ve "Özel Egitim" kategorisinde de 22 resim yaristi.

Geçen yil ertelenen yarismaya katilan resimlerle birlikte bu yilin resimleri, Prof. Dr. Aydin Ayan baskanliginda Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Prof. Dr. Gülveli Kaya, Prof. Dr. Teymür Rzayev, Doç. Dr. Burcu Ayan Ergen ve Dr. Ögr. Üyesi Burcu Pehlivan'dan olusan uzman jüri tarafindan degerlendirildi.

Kaynak: AA